Ferguson nem fél tőle, hogy Tévez a Real Madridban köt ki

Vágólapra másolva!
2008.10.19. 17:02
A napokban felröppent a hír, miszerint a Real Madrid szeretné megszerezni a jelenleg a Manchester Unitednél kölcsönben szereplő Carlos Tévezt. Alex Ferguson, az MU menedzsere azonban nem aggódik emiatt, szerinte az argentin játékos nem hagyja el őket. Közben a „vörös ördögök” szombati, West Bromwich elleni bajnoki győzelme után Wayne Rooney arról beszélt, hogy szerinte élete legjobb formájában játszik mostanában.
Alex Ferguson (balra) szerint Tévez nem hagyja el az MU-t
Fotó: Reuters
Alex Ferguson (balra) szerint Tévez nem hagyja el az MU-t
Alex Ferguson (balra) szerint Tévez nem hagyja el az MU-t
Fotó: Reuters
Alex Ferguson (balra) szerint Tévez nem hagyja el az MU-t

Tévez kétéves kölcsönszerződése a szezon végén jár le az Old Traffordon, de a Manchester United a hírek szerint már megkezdte a tárgyalásokat az argentin támadó játékjogával rendelkező Media Sports Investmentsszel, hogy végleg megszerezze a játékost.

A klubváltás mellett viszont az szólhat, hogy a bolgár Dimitar Berbatov érkezésével Tévez helye bizonytalanná vált, de hogy az eddiginél kevesebbszer jut majd szóhoz, az szinte biztos.

Ferguson azonban nem tart attól, hogy a Premier League előző idényében 34 mérkőzésen 14 gólt szerző csatár elhagyja a Unitedet.

„Felesleges beszélnem Tévezzel, tisztában van vele, hogy hol van, és hogy milyen jól bánunk vele – mondta a skót menedzser. – Fontos láncszem a csapatunkban, nem is akarom őt elveszíteni. Meggyőződésem, hogy nálunk marad. Nem tudom, hogy komoly-e a Real Madrid érdeklődése. Lehet, hogy az, de egyáltalán nem aggódok miatta.”

Tévezzel ellentétben Wayne Rooney helye Berbatovtól függetlenül betonbiztosnak látszik a BL-győztes gárda kezdő tizenegyében, főleg úgy, hogy az utóbbi hat mérkőzésén nyolc gólt lőtt.

„Talán még sosem voltam ennél jobb formában. Minden rendben van velem, és remélhetőleg tartani tudom ezt a színvonalat, és további trófeákhoz segítem csapatomat” – nyilatkozta Rooney, aki az első gólt szerezte a West Bromwich ellen 4–0-ra megnyert mérkőzésen, majd kiosztott még két gólpasszt is.

Az angol válogatott vb-selejtezőin is eredményes csatár azonban Ferguson szerint még ennél is jobb lehet:

„Wayne még csak 22 éves. Azt várjuk tőle, hogy tovább fejlődjön, úgy, mint Ronaldo” – beszélt a játékosa iránti elvárásokról a „vörös ördögök” menedzsere.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik