Fabregas: Kevesen vagyunk az Arsenalban, és túl fiatal a csapat

Vágólapra másolva!
2008.10.16. 17:02
Az Arsenal spanyol játékosa, Cesc Fabregas szerdán vb-selejtezőt játszott hazája nemzeti csapatában, és a mérkőzés után kiderült, hogy a Fernando Torres helyett beálló futballista valószínűleg törött orral robotolta végig a találkozót. A középpályás mégsem sérülése miatt aggódik, hanem az ágyúsok szűk játékoskerete miatt, melyet túl fiatalnak tart.
Fabregas sérülten is keményen küzdött a spanyol válogatott vb-selejtezőjén
Fotó: Reuters
Fabregas sérülten is keményen küzdött a spanyol válogatott vb-selejtezőjén
Fabregas sérülten is keményen küzdött a spanyol válogatott vb-selejtezőjén
Fotó: Reuters
Fabregas sérülten is keményen küzdött a spanyol válogatott vb-selejtezőjén

Cesc Fabregas ritkán szokott menedzsere, Arsene Wenger ellen beszélni, néhány hete épp arról nyilatkozott, hogy nagyon boldog a londoni klubnál. Ezúttal viszont kifakadt az ágyúsok szűk játékoskerete miatt, melyet túl fiatalnak tart ahhoz, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el.

AZ ARSENAL IDEI MÉRLEGE

Arsene Wenger fiatal csapata a Premier League eddigi hét fordulója alatt 13 pontot gyűjtött. Az „ágyúsok” négy győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget könyvelhettek el idáig. Az utóbbi két bajnokijukon nem szerepeltek túl jól, előbb a Hull Citytől kaptak ki, majd a Sunderlanddel játszottak döntetlent. A londoni csapat a Bajnokok Ligájában vezeti a G-csoportot a Dinamo Kijev elleni, idegenbeli döntetlenje és a Porto elleni győzelme után.
Az Európa-bajnok futballista Spanyolország Belgium ellen megnyert világbajnoki selejtezője után nyilatkozott. A 21 éves játékos a 2–1-es győzelem ellenére sem lehetett felhőtlenül feldobott állapotban, bár az első félidőben elszenvedett sérülése ellenére végigjátszotta a mérkőzést.

„Az első játékrészben sérültem meg, amikor felugrottam fejelni az egyik belga játékossal – mondta Fabregas. – Nem éreztem jól magam, de a csapatnak szüksége volt rám, így nem kértem cserét.”

Az Arsenal orvosai még nem vizsgálták meg a spanyol játékost, így nem tudható, játszhat-e az ágyúsok hétvégi, Everton elleni bajnokiján. A középpályás szerint a londoni klub szűk játékoskerete miatt is gond lehet, ha nem léphet pályára.

„Csapatunknak meglehetősen kevés a futballistája – fakadt ki Fabregas. – Mögöttem a húszéves Denilson és a 21 éves Alex Song játszik, míg Theo Walcott tizenkilenc, Samir Nasri 21 éves. Képzeljünk el egy olyan középpályát, ahol én vagyok a legidősebb futballista!”

„Rutintalan csapattal nehéz sorozatban meccseket nyerni – folytatta a spanyol. – Az előző idényben tizenhárom gólt lőttem, de akkoriban a most sérült Tomas Rosicky is velünk volt, Mathieu Flamini szinte az egész pályát lefedte, míg Alekszander Hlebbel úgy futballoztunk együtt, mintha testvérek lennénk.”

Fabregasból talán csak a sérülése miatti keserűség tört elő, amikor ezeket a szavakat mondta csapatáról, de be kell látni, hogy az Arsenal játéka az utóbbi hetekben nem volt túlságosan meggyőző, és ha a spanyol középpályás is kidől a sorból, nagyon nehéz helyzetbe kerülhet a londoni együttes.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik