Nicolas Anelka megszerezte első gólját a Chelsea játékosaként

Vágólapra másolva!
2008.01.26. 20:35
A Chelsea, ha nagy nehézségek árán is, de bejutott az FA-kupa ötödik fordulójába, miután a Wigan otthonában sikerült kiharcolniuk a továbbjutást. Nicolas Anelka első Chelsea-mezben szerzett góljával szereztek vezetést a „kékek”, majd Shaun Wright-Phillips növelte a vezetést. Antoine Sibierski még beköszönt a végén, de csak szorosabbá tudta tenni a végeredményt.
Kirkland sem tudott Anelka (sárga mezben) útjába állni
Kirkland sem tudott Anelka (sárga mezben) útjába állni
Kirkland sem tudott Anelka (sárga mezben) útjába állni
Kirkland sem tudott Anelka (sárga mezben) útjába állni

A bajnoki tabellán elfoglalt helyezés alapján mindenképpen a Chelsea győzelmére lehetett számítani, a „kékek” ugyanis négy ponttal lemaradva a Manchester United és az Arsenal mögött álltak a harmadik helyen.

A Wigan Athletic a Premier League 17. helyén szerénykedik, és csak jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy nem áll kieső pozícióban.

Az első 45 percben ez a különbség nem látszott a két csapat teljesítményén, hiszen mind a két gárda előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre, ám a támadók mindannyiszor pontatlanul céloztak.

Joe Cole lövése például csak centikkel suhant el a kapufa mellett, Nicolas Anelka pedig gyanús körülmények között esett el a 16-oson belül, a játékvezető azonban nem mutatott a büntetőpontra.

A második játékrészben nem változott a játék képe, de mégsem ért véget gól nélkül a találkozó: Juliano Belletti ívelt nagyszerűen Nicolas Anelka elé, aki tíz méterről, levegőből emelt a kivetődő kapus felett a hálóba.

Ez volt a francia csatár első gólja a londoniak színeiben, aki januárban igazolt a Stamford Bridge-re a Bolton Wanderers együttesétől.

A mérkőzés végén még egy gyors gólváltást követően módosult az eredmény: előbb Shaun Wright-Phillips duplázta meg a fővárosiak előnyét, majd Sibierski tette még pár percre szorossá az állást.

FA-KUPA

4. FORDULÓ
Wigan-Chelsea 1-2 (Sibierski 87., ill. Anelka 54., Wright-Phillips 82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik