Anglia: több klub pert fontolgat a liga és a West Ham ellen

Vágólapra másolva!
2007.05.04. 13:18
Akár öt klub is pert indíthatna a Wigan Athletic elnöke szerint az angol első osztályú futball-liga (Premier League) ellen, amiért a szervezet nem büntette pontlevonással a West Ham Unitedet. A Wigan élet-halál harcot vív a bentmaradásért, egyik legfőbb riválisa éppen a West Ham.

Ismeretes: a londoniakat 5,5 millió fontra büntette meg a liga azért, mert annak idején úgy igazolták le tavaly augusztusban Javier Mascheranót és Carlos Tevezt a Corinthianstől, hogy egy harmadik, brit cég is érdekelt volt az ügyletben.

Az angol profi futball szabályai tiltják, hogy egy harmadik fél is befolyásolási joggal bírjon egy ilyen ügyletben.

Bár a Premier League megállapította a West Ham „bűnösségét”, és angol rekordnak számító 5,5 millió font büntetés megfizetésére kötelezte. Ugyanakkor pontokat nem vont le a csapattól.

Dave Whelan, a Wigan elnöke most azzal érvel, hogy összesen 10 ponttól kellett volna megfosztani a kelet-londoniakat. Azt is hozzátette: több klub perre készül mind a liga, mind a West ham ellen.

A The Sun című bulvárlap úgy értesült: a kiesés ellen küzdők közül a Charlton, a Wigan, a Sheffield United és a Fulham elnökei és igazgatói pénteken „csúcstalálkozót” tartanak Mohamed al Fayed Fulham-tulajdonos irodájában, ahol ügyvédekkel konzultálva eldöntik, mit tegyenek.

A West Ham éppen múlt szombaton javított jelentősen a továbbjutási esélyein azzal, hogy 3-0-ra legyőzte a Wigant.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik