A Chelsea csökkentette veszteségeit

Vágólapra másolva!
2007.02.19. 11:19
80 millió fontra csökkentette veszteségeit a Chelsea labdarúgócsapata a 2005/06-os üzleti évben. A londoniak pénzügyileg a legjobb idényüket zárták az Abramovics-érában.
Roman Abramovics (jobbra)
Roman Abramovics (jobbra)
Roman Abramovics (jobbra)
Roman Abramovics (jobbra)

Peter Kenyon (balra) José Mourinhóval
Peter Kenyon (balra) José Mourinhóval
A Chelsea labdarúgócsapatának gazdálkodását Roman Abramovics színrelépése óta nem lehetett nyereségesnek nevezni. Az orosz olajmilliárdos 2003-ban vette meg a csapat tulajdonjogát, a londoniak a 2004 nyaráig tartó gazdasági évben 87,8 millió font veszteséget termeltek.

Ez azonban kis deficit volt a következő szezonhoz képest: a 2004/05-ös bajnokságot a Chelsea együttese 140 millió (!) font mínusszal zárta.

A 2005/06-os szezonban viszont sikerült a klub veszteségeit visszaszorítani, sőt, az első évhez képest is jobban zártak, most „csak” 80,2 millió font volt a hiány.

„Jó irányba haladnak az üzleti dolgaink” – értékelte az eredményeket Peter Kenyon ügyvezető. – „Ez a tendencia folytatódni fog, ugyanis ezekben az eredményekben még nincs benne az adidasszal megkötött szerződésünk.”

Kenyon hozzátette, hogy bár az előző évben több fájdalmas döntést kellett hozniuk, a számok végül őket igazolták. Az ügyvezető szerint a szponzorszerződések, televíziós jogok, valamint a sportsikerek tovább növelhetik a bevételt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik