NFC-győzelemmel búcsúzott a Pro Bowl Hawaii szigetétől

Vágólapra másolva!
2009.02.09. 12:04
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) szezon végi, Hawaiion rendezett All Star-gáláján a Nemzeti Konferencia (NFC) csapata 30–21-re legyőzte az Amerikai főcsoport (AFC) csapatát. A találkozó legjobbjának az Arizona Cardinals elkapóját, a két touchdownt szerző Larry Fitzgeraldot választották.
A Manning testvérek farkasszemet néznek
Fotó: Reuters
A Manning testvérek farkasszemet néznek
A Manning testvérek farkasszemet néznek
Fotó: Reuters
A Manning testvérek farkasszemet néznek

Magyar idő szerint hétfő hajnalban hivatalosan is véget ért az NFL 2008-as szezonja, miután a liga hagyományos szezon végi All Star-gáláján, a Pro Bowlon ismét összecsapott egymással az NFC és az AFC válogatottja.

A Hawaiion rendezett gálamérkőzést a Nemzeti főcsoport válogatottja nyerte meg 30–21-re, a találkozó legjobbjának pedig az Arizona Cardinals elkapóját, Larry Fitzgeraldot választották meg. Nem alaptalanul, hiszen az egy héttel ezelőtti Super Bowlban még a vesztes oldalon álló Fitzgerald két touchdownnal és 81 yarddal segítette sikerhez alkalmi csapatát.

A 30–21-es győzelemmel az NFC átvette a vezetést az örökrangsorban, eddig mindkét válogatott 19-19 sikert tudott felmutatni.

Az ilyen gálamérkőzéseket természetesen nem lehet túlságosan komolyan venni, és nincs ez máshogy a Pro Bowl esetében sem. A kemény futball helyett a játék show jellege domborodik ki, ezt szolgálják és a játékosok védelmét segítik elő a speciális szabályok is (például nincs intentional grounding, tilos a motion, a blitz stb…). Ez persze érthető, hiszen egyik játékos sem szeretné egy össznépi dzsemborin összeszedett súlyos sérüléssel zárni a szezont.

A gálák történetében egyébként először fordult elő, hogy egy testvérpár két tagja álljon egymással szemben: az AFC egyik irányítója Peyton Manning, az NFC-é pedig öccse, Eli Manning volt.

Az idősebbik Manning fivért egyébként a meccs legjobb quarterbackjének is megválasztották, az alapszakasz MVP-je 151 yardot és egy TD-t tett be az AFC-közösbe.

A mostani mérkőzéssel egyébként véget ért egy harmincéves hagyomány: az 1980 óta Hawaiion sorra kerülő Pro Bowl ugyanis visszatért a kontinensre, a 2010-es gálát a XLIV. Super Bowlnak is otthont adó Miamiban rendezik meg.

A helyszínen kívül az időpont is megváltozik: jövőre nem a nagydöntő után egy héttel, hanem a Super Bowl előtti hétvégén kerül megrendezésre az esemény. A szervezők azt remélik ettől a lépéstől, hogy még nagyobb figyelem övezze a gálát. Ugyanakkor az szinte biztosra vehető, hogy a nagydöntőben szereplő csapatok játékosai lemondják a szereplést.

Jövőre tehát a helyszín, az időpont és a játékosok is változnak, mindenesetre nagyon hosszúnak tűnik majd a várakozás, míg ismét NFL-mérkőzést izgulhatunk végig…

NFL

PRO BOWL
NFC–AFC 30–21

Aligha szükséges kommentár...
Fotó: Reuters
Aligha szükséges kommentár...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik