Szenzációs New England: Brady, Moss és a Patriots megállíthatatlan

Vágólapra másolva!
2007.10.02. 16:24
Imponáló, 34-13-as győzelmet aratott a New England csapata a Cincinnati otthonában az északamerikai amerikaifutball-bajnokság negyedik fordulójában. A hagyományos hétfő esti rangadón (Monday Night Football) Tom Brady, a Patriots irányítója három toucdown-passzal járult hozzá csapata idénybeli negyedik sikeréhez.
Randy Moss már hét toucdown-elkapásnál jár a szezonban
Reuters
Randy Moss már hét toucdown-elkapásnál jár a szezonban
Randy Moss már hét toucdown-elkapásnál jár a szezonban
Reuters
Randy Moss már hét toucdown-elkapásnál jár a szezonban

Cadillac nélkül a Tampa

Az egész szezonra kidölt Carnell "Cadillac" Williams, a Tampa Bay Buccaneers futója. A sérülékeny játékosnak a térde mondta föl a szolgálatot a Carolina elleni, 20-7-re megnyert mérkőzésen. A hétvégi Indianapolis Colts elleni bajnokin így Michael Pittman és Earnest Graham együttesen próbálja meg majd pótolni a kiváló running back-et.
Úgy tűnik a megállíthatatlan a New England Patriots. Az NFL-t 2002 és 2005 között (naptári év) háromszor megnyerő alakulat a 2007-2008-as szezonban még nem talált legyőzőre, négy forduló után négy győzelemmel áll a ligában. Bradyék áldozata ezúttal a Cincinnati Bengals volt.

A Cincinnati a Baltimore elleni győzelemmel kezdte a szezont, azóta viszont vereséget szenvedett a Cleveland Browns, majd a Seattle Seahawks csapatától is. Mindkét mérkőzésen szoros csatában maradt alul a Bengals - ezúttal azonban esélye sem volt a győzelemre.

Stephen Gostkowski első negyedben szerzett 31 yardos mezőnygólja indította meg a pontgyártást, majd miután Tom Brady Mike Vrabel kezébe varázsolta a labdát, már tíz ponttal vezetett a Patriots.

A második felvonásban T.J. Houshmandzadeh touchdownjánál ugyan felvillant a remény a hazai szurkolók szeme előtt, Randy Moss varázslatos elkapása, és az ezzel együtt szerzett hat pont elhalgattatta a Bengals híveit.

Az egykoron a Minnesota Vikingsben, az előzőkét szezonban pedig az Oakland Raidersben játszó elkapó remekül beilleszkedett új csapatába. Moss ebben az idényben hét toucdownnal segítette már az amúgy sem gyenge - sokak szerint a végső győzelem elsőszámú várományosának tartott - New Englandet.

A nagyszünet után képtelen volt faragni hátrányából a hazai együttes, a Patriots Sammy Morrris touchdownjával tovább növelte előnyét. Ugyan Shayne Graham mezőnygóljával két TD-re zárkózott a Bengals, érezhető volt, nem tudja megfordítani a mérkőzés.

A záróperiódusban két mezőnygól született, mindkét oldalon természetesen a már említett rúgójátékosok juttatták a labdát a két oszlop közé.

Bő három perccel a mérkőzés vége előtt pedig a Brady-Moss tandem megkoronázta teljesítményét. A két játékos koprodukciója, majd az értékesített jutalomrúgás kialakította a 34-13-as végeredményt.

Brady ezúttal is zseniálisan játszott: 32 átadásából 25-öt sikeresen célba juttatott, melyekből 3 touchdownnal végződött. Egy interceptionje csak a statisztikáját, nem pedig a teljesítményét rontotta.

A másik oldalon Carson Palmer teljesítménye elmaradt Bradyétől. A Cleveland ellen hat touchdown-átadást jegyző QB ezúttal mindössze egy TD-t passzolt, 35 átadásából 21 volt sikeres, ráadásul kétszer az ellenfél játékosai kapták el a labdát.

A Green Bay Packers, az Indianapolis Colts és a Dallas Cowboys mellett a New England Patriots is veretlen maradt a negyedik fordulót követően.

NFL, ALAPSZAKASZ

  • 4. FORDULÓ:
  • Cincinnati Bengals-New england Patriots 13-34
  • Már közölt eredmények:
  • Atlanta Falcons-Houston Texans 26-16
  • Buffalo Bills-New York Jets 17-14
  • Cleveland Browns-Baltimore Ravens 27-13
  • Dallas Cowboys-St. Louis Rams 35-7
  • Detroit Lions-Chicago Bears 37-27
  • Miami Dolphins-Oakland Raiders 17-35
  • Minnesota Vikings-Green Bay Packers 16-23
  • Carolina Panthers-Tampa Bay Buccaneers 7-20
  • San Francisco 49ers-Seattle Seahawks 3-23
  • Arizona Cardinals-Pittsburgh Steelers 21-14
  • Indianapolis Colts-Denver Broncos 38-20
  • San Diego Chargers-Kansas City Chiefs 16-30
  • New York Giants-Philadelphia Eagles 16-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik