Férfi vízi BL: szétlövést követően védte meg címét a Pro Recco

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 21:39
null
A Pro Reccónak 14 év után sikerült ismét dupláznia (Fotó: MTI)
Címkék
A Pro Recco Zalánki Gergő vezérletével megvédte címét a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, miután a belgrádi nyolcas döntő szombati fináléjában ötméteresekkel legyőzte a házigazda Novi Beograd együttesét.

Izgalmas mérkőzésen győzte le a Pro Recco a Novi Beograd együttesét a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, ezzel története tizedik sikerét aratta a legrangosabb európai kupában, és 2008 óta először sikerült dupláznia.

A fináléban szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a Recco a záró játékrészben kétgólos hátrányból egyenlített. Egy perccel a vége előtt a hazaiak a – korábbi ferencvárosi – Nikola Jaksics hatodik góljával kerültek előnybe, az olasz bajnok azonban 12 másodperccel a dudaszó előtt Zalánki ötödik találatával egyenlített, így jöhettek az ötméteresek.

A szétlövésben a hazaiak részéről a második párban a kétszeres olimpiai bajnok Dusan Mandics hibázott, de a harmadikban a Reccóból – a Szolnokkal 2017-ben, majd a Ferencvárossal 2019-ben győztes – ausztrál Aaron Younger a felső lécet lőtte szét. Az utolsó, ötödik párban a meccs legeredményesebbje, Jaksics szintén a lécre bombázott, így Zalánki dönthette el a kupa sorsát, a magyar játékos pedig kilőtte a bal felső sarkot!

A sorozat történetében másodszor döntöttek ötméteresek a trófeáról, 2019-ben a Ferencváros így győzte le az Olympiakoszt.

FÉRFI VÍZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCAS DÖNTŐ, BELGRÁD
DÖNTŐ
Novi Beograd (szerb)–Pro Recco (olasz) 13–13
(4–4, 2–1, 5–4, 2–4) – ötméteresekkel: 3–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik