Sportlövészet: 35 éve nem látott magyar sikerrel zárult a junior Eb

Vágólapra másolva!
2022.09.12. 13:54
Címkék
A magyar juniorok egy arany- és négy bronzéremmel zárták a wroclawi sportlövő Európa-bajnokságot.

A Magyar Sportlövők Szövetsége tájékoztatása szerint legutóbb 1987-ben fordult elő az, ami a wroclawi Európa-bajnokság juniorviadalának utolsó napján, nevezetesen, hogy magyar érem szülessen a 25 méteres gyorstüzelő pisztoly versenyszámban.

A magyar juniorok egy arany- és négy bronzéremmel zárták a wroclawi sportlövő Európa-bajnokságot Forrás: MSSZ
A magyar juniorok egy arany- és négy bronzéremmel zárták a wroclawi sportlövő Európa-bajnokságot Forrás: MSSZ

A magyar juniorok egy arany- és négy bronzéremmel zárták a wroclawi sportlövő Európa-bajnokságot  •  Forrás: MSSZ

Vasárnap a Nagy Ákos Károly, Rédecsi Máté, Laczik Dávid összeállítású csapat remek formát mutatva a bronzmeccsig jutott, melyen hatalmas izgalmak után, végül 16–14-re legyőzte a házigazda lengyeleket. A trió az ötödik magyar érmet, a negyedik bronzot érdemelte ki a kontinensviadalon.

Az egyetlen aranyat Jákó Miriam szerezte, aki a 25 méteres pisztoly versenyszámban magaslott ki a mezőnyből, és megérdemelten lett a junior Európa-bajnoki cím tulajdonosa.

Ugyanezen szám csapatversenyében aztán Jákó Fábián Sárával és Domsits Olíviával úgy nyert bronzérmet csapatban, hogy a lányok a harmadik helyért 16–0-ra múlták felül a norvégokat. Remekül teljesített továbbá Dénes András, aki a puskások 50 méteres fekvő számában lett bronzérmes, míg csapatban Török Ferenccel és Wittmann Péterrel állhatott a dobogó legalsó fokára az 50 méteres összetett megméretés után.

A magyar fiatalok összességében kiválóan helytálltak az Eb-n, és a közelmúlt világversenyeitől eltérően, ezúttal a pisztolyosok több érmet gyűjtöttek a puskásoknál.

Az Európa-bajnokság a felnőttekkel folytatódik, a „nagyok” mezőnyében még juniorként szerepel két puskás kitűnőség, az olimpikon Mészáros Eszterés Hammerl Soma.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik