Tenisz: „Én nem vagyok terhes“ – a 701. legjobb férfi megszólalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 18:41
Dmitrij Turszunov, a férfi teniszezők világranglistájának 701. helyezettje nem mehetett el szó nélkül John McEnroe és Serena Williams nyilatkozatháborúja mellett. A 34 éves orosz félig komolyan reagált a vitára.

A vitát McEnroe kezdte azzal, hogy kijelentette, Serena a férfiak között nem lenne képes kiegyensúlyozott teljesítményre, és az ATP-világranglista 700. helye körül állna. Erre a jelenleg gyereket váró Williamsarra kérte a már televíziós szakkommentátorként dolgozó egykori sztárteniszezőt, hogy kímélje meg „azoktól a kijelentéseitől, amelyek nem tényeken alapulnak”.A vitát McEnroe kezdte azzal, hogy kijelentette, Serena a férfiak között nem lenne képes kiegyensúlyozott teljesítményre, és az ATP-világranglista 700. helye körül állna. Erre a jelenleg gyereket váró Williamsarra kérte a már televíziós szakkommentátorként dolgozó egykori sztárteniszezőt, hogy kímélje meg „azoktól a kijelentéseitől, amelyek nem tényeken alapulnak”.

A világranglista 701. helyén álló Turszunov sem maradhatott ki a vitából.

„Remélem, legyőzném Serenát. Nem vagyok a legjobb formámban, de mindent egybevetve sokkal jobb vagyok annál, mint amit a ranglistahelyezésem mutat. Ráadásul nem vagyok terhes – mondta Turszunov. – De ez az egész vita olyan, mint hogy a férfiak vagy a nők futnak gyorsabban? A tenisz egyre inkább erősport, nő a szakadék a férfiak és a nők között.”

McEnroe mellett tette le a voksát.

„John sohasem mondott nagy butaságokat, tudja, miről beszél. Serena rendkívüli sportoló, rengeteget dolgozik, erőteljes, de nagyon bízom benne, hogy ha játszanánk, legyőzném” – mondta Turszunov.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik