Tenisz: a spanyol pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el

Vágólapra másolva!
2015.04.02. 23:17
A 12. kiemelt Carla Suárez-Navarro két sima szettben legyőzte a kilencedikként rangsorolt Andrea Petkovicot a Miamiban zajló kemény pályás női tenisztorna elődöntőjében, ezzel bejutott a fináléba, ahol Serena Williams vagy Simona Halep lesz az ellenfele.

A spanyol teniszező pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el, hiszen a miami versenyhez hasonló rangos tornán korábban még nem jutott el a döntőig. A finálé eredményétől függetlenül Suárez-Navarro hétfőn bekerül a világranglista első tíz helyezettje közé, amivel a spanyolok közül ezt megelőzően csak Arantxa Sánchez-Vicario és Conchita Martínez büszkélkedhetett.

A férfiaknál az amerikai John Isner a kanadai Milos Raonicot követően a negyeddöntőben a japán Nisikori Keit is legyőzte, tehát egymás után másodszor nyert top 10-es játékos ellen, és 2011 óta az első amerikai, aki ezen a tornán bejutott a legjobb négy közé. Az ázsiai játékosnak nem volt bréklabdája a meccsen, tehát végzetesnek bizonyult, hogy kétszer is elveszítette az adogatójátékát.

A torna 22. kiemeltje az elődöntőben a világelső Novak Djokoviccsal vagy a hetedikként rangsorolt David Ferrerrel találkozik.

WTA-TORNA, MIAMI (5 381 235 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Suárez-Navarro (spanyol, 12.)–Petkovic (német, 9.) 6:3, 6:3

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (5 381 235 dollár, kemény)
NEGYEDDÖNTŐ
Isner (amerikai, 22.)–Nisikori (japán, 4.) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik