Nadal teljessé tehetné szuperidényét és trófeakollekcióját

SZ. I.SZ. I.
Vágólapra másolva!
2013.11.04. 12:32
null
Nadalnak még hiányzik a vb-győzelem (Fotó: Reuters)
Azonos csoportban játszik az idén sokáig világelső szerb Novak Djokovics és a 17-szeres Grand Slam-torna-győztes svájci Roger Federer a ma kezdődő idényzáró tenisz ATP-világbajnokságon Londonban.

 

Így már igazolt a hiányzás.

Nagy szerencséje van Andy Murraynek, hogy július elején, 77 év után újra nyert egy wimbledoni trófeát Nagy-Britanniának, mert így honfitársai talán elnézik neki, hogy hátműtét miatt kénytelen kihagyni az év másik londoni szuperversenyét. Richard Gasquet pedig kifejezetten örül is neki, hogy vetélytársa nincs ott a hétfőn kezdődő ATP-világbajnokság mezőnyében, hiszen így a világranglista kilencedik helyével is becsusszant a B-csoportba. Más kérdés, hogy ott sok sót nem fog megenni…

A francia ugyanis alighanem minden megnyert játéknak örülhet a halálcsoportban Novak Djokovics, Juan Martín del Potro és Roger Federer ellen. A három Grand Slam-győztes viszont garantáltan játszik három „világbajnoki döntőt” a csoportkörben is, főleg hogy a tét nem csak a tornagyőzelem lesz. Federer számára például az önbizalom visszaszerzése és a 2014-es Grand Slam-sikerek megalapozása az ő szintjén kifejezetten rosszul sikerültnek számító idény végén.

Noha a versenyre párizsi tornagyőzelemmel melegítő – 7:5, 7:5 David Ferrer ellen – Djokovicsot illetően túlzás lenne ilyesmiről beszélni, neki is lehet hiányérzete azután, hogy három Grand Slam-döntőből csak egyet nyert meg. A legjobb gyógyír erre a világbajnoki címvédés lehetne, amivel még arra is lehet esélye, hogy visszaszerezze az októberben elveszített világelsőséget Rafael Nadaltól.

Ehhez persze a nyolc hónapos kihagyást követően februárban elsöprő lendülettel visszatérő spanyolnak is lesz egy-két szava. Neki még úgy is könnyedén kell továbbjutnia a csoportból, hogy mellé sorolták a párizsi ATP-torna szombati elődöntőjében őt legyőző Ferrert.

Nadalnak nem lehet más a célja, mint a négy Grand Slam-trófea, olimpiai bajnoki cím, Davis-kupa-trófea és megannyi tornagyőzelem mellől a halhatatlansághoz egyedül hiányzó ereklye, a vb-cím begyűjtése. Ehhez pedig jól jön majd az évről évre fejlesztett és gyorsított szupertenyeres.

„A tenyeresem a kulcs ezen a borításon, rengeteg pontot nyertem vele a szezonban. Térdsérülésem miatt agresszívebben kell játszanom, mint előtte, de nem sok minden változott. Eddig is apróságok jelentették a sikert számomra” – jegyezte meg az idén Roland Garros- és US Open-trófeát is szerző, 73 meccséből eddig csak ötöt elveszítő világelső.

CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT: Rafael Nadal (spanyol, 1.), David Ferrer (spanyol, 3.), Tomás Berdych (cseh, 6.), Stanislas Wawrinka (svájci, 7.)
B-CSOPORT: Novak Djokovics (szerb, 2.), Juan Martín del Potro (argentin, 4.), Roger Federer (svájci, 5.), Richard Gasquet (francia, 8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik