Australian Open: Azarenka „zenéjére” ébredt Melbourne

Vágólapra másolva!
2013.01.17. 02:25
Összesen egy játékot veszítve 55 perc alatt jutott a harmadik fordulóba az indokoltnál ezúttal talán valamivel nagyobb zajt csapó Viktorija Azarenka.

Az Australian Open kedvelőinek jó tanács: a családi béke megőrzéséhez érdemes lenémítani a televíziót, ha Viktorija Azarenka játszik Melbourne-ben. A fehérorosz hölgy ugyanis 2013-ra sem szabadult meg furcsa szokásától, és egyelőre a nemzetközi teniszszervezetek sem hoztak az ütésekkor kiadható hangokra vonatkozó korlátozást, így maradt az ütemesen ismétlődő velőt rázó sikoly. A megnyert labdamenetek végén pedig 10-ből 9-szer érkezik egy hangos „Come on!” is. Mert Viktorija Azarenka a legkönnyebb mérkőzéseken is képes az őrületig hergelni magát, amire jó példa volt a Rod Laver Aréna csütörtöki programját nyitó Eleni Daniilidu elleni csata.

A WTA-mezőny egyik legrutinosabbjának számító görög hölgy láthatóan nem érkezett vérmes reményekkel a Melbourne-i centerre, és a 0:4-nél megnyert első – és egyetlen – játékát köszöntő ökölrázás alapján nyilvánvalóvá vált, hogy csak a játékidő lesz a kérdés. A címvédő Azarenka végül 55 perc alatt nyerte meg egyhuzamban kilencedik mérkőzését Melbourne-ben, és jutott be a legjobb 32 közé, ahol valószínűleg nem lesz sokkal nehezebb dolga, akár a thaiföldi Luksika Kumkhum, akár az amerikai Jamie Hampton lesz az ellenfele.

„Ezen a meccsen végre újra megéreztem a versenyszellemet, a legnagyobb pozitívum, hogy végig tudtam koncentrálni – mondta röviden Azarenka, majd azt is megtudhattuk, hogy milyen zene dübörög a fülébe, amikor megérkezik a pályára. – Egy elektronikus számokból összeállított mixet hallgatok ilyenkor, tele van új zenékkel, nagyon szeretem.”

 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE 30 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Daniilidu (görög) 6:1, 6:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik