Juve: tulajdonképpen nyertünk, aztán jött a rémálom - Conte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.20. 19:08
null
Igencsak fáj a Juventusnak a firenzei vereség (Fotó: Reuters)
Antonio Conte, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője a Fiorentina elleni, 2–0-s vezetésről 4–2-re elveszített rangadó után elmondta: a Juve „különös, hihetetlen módon” rombolta le, amit addig felépített.

„Azt hiszem, a meccset tulajdonképpen már megnyertük. Teljes kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, a második félidőben könnyedén megszerezhettük volna a harmadik gólt is. Aztán különös, hihetetlen dolog történt, elvesztettük a rangadót” – kezdte értékelését Conte.

„Hogy mi a magyarázat? Erre könnyű felelni! Tíz perc alatt fogtuk és leromboltunk mindent, amit addig kemény munkával a találkozó előtt és alatt felépítettünk. Visszahoztuk a meccsbe a Fiorentinát, mindent megtettünk azért, hogy felálljanak a padlóról. Nagyon sajnáljuk. Az előző idényben sokkal jobban szenvedtünk itt, de ikszeltünk, most meg sokáig csak rólunk szólt az összecsapás, és kikaptunk. Ez a futball, soha nem lehet biztosra menni. Tanulnunk kell ebből a rémálomból” – folytatta.

A Fiorentina trénere, Vincenzo Montella elmondta: menet közben a végül három gólt szerző Giuseppe Rossi lecserélését fontolgatta.

„Az első félidőben nem játszott jól, és gondolkodtam, hogy lecserélem. De tudtam, hogy olyan játékos, aki akkor is döntő befolyással lehet egy mérkőzés alakulására, ha nem megy neki a futball. Remek gólokat szerzett, és erőt adott nekünk, hogy végül nyerjünk. A legélvezetesebb győzelmeink között van ez a mostani. A Juve az első félidőben kihasználta a hibáinkat, és a szünet után sem adott nekünk teret. Nem tudtuk felpörgetni a tempót, és tehetetlennek tűntünk, a büntető viszont mindent megváltoztatott. A Juventusnak óriási tett tizenöt perc alatt négy gólt lőni. A fantasztikusan buzdító drukkereink néha jobban hittek a győzelemben, mint mi” – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik