Inter: Strama egy éve a kispadon - 29 győzelem, 49 játékos

Vágólapra másolva!
2013.03.25. 12:12
Kedden lesz egy éve, hogy Andrea Stramaccioni irányítja az Internazionale labdarúgócsapatát. A fiatal szakember összesen 54 tétmérkőzésen irányította a nerazzurrit, átlagos 1.8 pontot gyűjtött meccsenként a csapattal, és 49 játékos lépett pályára a keze alatt.

A La Gazzetta dello Sport összegzése megemlíti, hogy Stramaccioni 29 győzelem mellett 10 döntetlent és 15 vereséget tud felmutatni. Csapatának nemcsak a pontszerzési átlaga 1.8, hanem meccsenként a góljai száma is, miközben találkozónként 1.34-szer kénytelen gól utáni középkezdéshez vonulni együttese. Stramaccioni emlékezetes meccsen debütált, a Genoa elleni 5–4-es sikert azóta is gyakran emlegeti az olasz sajtó.

A 37 éves edző 49 pályára lépett játékosa közül Esteban Cambiasso (50), Javier Zanetti (47) és Fredy Guarín (45) szerepelt a legtöbbször. Érdekesség, hogy Stramaccioni a második évét szombaton a Juventus elleni rangadóval kezdi. Azzal a párosítással, amelynek jelenlegi pozícióját is köszönheti: Claudio Ranierit épp a torinóiak elleni 2–0-s vereség után menesztették.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik