Németország: a St. Pauli nem adja kölcsön a stadionját Gulácsiék ellen

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.06.10. 15:21
null
A St. Pauli nem adja kölcsön a stadionját Gulácsiék ellen (Fotó: AFP)
Nem adja kölcsön a stadionját a három magyart foglalkoztató RB Leipzig ellen a német labdarúgó másodosztályban szereplő FC St. Pauli.

 

A hamburgi klub otthona, a Millerntor-Stadion azért került szóba ideiglenes helyszínként, mert a Német Kupa 1. fordulójában a címvédő lipcseiek az ötödik vonalban szereplő FC Teutonia Ottensent kapták ellenfélül. A szintén hamburgi illetőségű kiscsapat otthonául szolgáló, ötezer férőhelyes létesítmény azonban műfüves borítása miatt alkalmatlan az augusztus 31-re kiírt kupatalálkozó lebonyolítására.

Így került szóba a szomszédos St. Pauli-stadion, ám a volt élvonalbeli egyesület visszautasította a Teutonia kérését.

„Közismert, hogy rendkívül kritikusak vagyunk az RB Leipzig klubmodelljével szemben, amely szerintünk nem összeegyeztethető az általunk is képviselt 50+1-es szabállyal” – utalt Patrick Gensing szóvivő arra a Bundesliga-előírásra, amely megakadályozza a külső befektetők „hatalomátvételét” az egyesületekben azáltal, hogy a szavazati jogok többségét a klubtagoknál tartja.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig azonban – amelyet 2009 óta az osztrák milliárdos Dietrich Mateschitz emelt fel az ötödosztályból – a bírálók szerint megkerüli ezt a szabályt azzal, hogy nem a szurkolóknak, hanem a Red Bull anyavállalathoz kötődő személyeknek adja a szavazati jogokat.

A St. Pauli ezért közölte, szurkolói szigorúan visszautasítják az RB modelljét, így nem biztosítanak helyszínt a Leipzignek – főleg a Millerntor-Stadiont nem, amely számukra a szolidaritás és a sportszerűség szimbóluma.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik