Német Kupa: vizsgálat indult Szoboszlai ellen a görögtűz miatt

Vágólapra másolva!
2023.06.05. 13:52
null
Ezért büntethetik meg Szoboszlait (Fotó: Getty Images)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) vizsgálatot indított Szoboszlai Dominik ellen, aki – mint arról a Nemzeti Sport is beszámolt – pirotechnikai eszközzel a kezében ünnepelte szombaton az RB Leipzig címvédését a Német Kupa berlini döntője után – számolt be a hírről az MTI.

A DFB fegyelmi bizottsága azért indított eljárást a magyar játékos ellen, mert egy görögtüzet tartott a magasba a lipcsei tábor előtt. Egyelőre nem tudni, hogy milyen léptékű büntetést kaphat a 22 éves légiós, aki az Eintracht Frankfurt ellen 2–0-ra megnyert finálé második gólját szerezte.

A szintén magyar válogatott Willi Orbán és Gulácsi Péter csapattársa kapcsán időközben felerősödtek a távozásáról szóló hírek. Az eligazolására már többször is utaló Szoboszlai szerződése 2026-ig szól Lipcsében, egy záradék értelmében 70 millió euró a kivásárlási ára, ezt július közepéig lehet érvényesíteni. Az angol Newcastle United már többször is küldött megfigyelőt miatta az RB Leipzig meccseire.

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
RB Leipzig–Eintracht Frankfurt 2–0 (0–0)
Berlin,
Olimpiai Stadion,74 667néző.Vezette:Siebert
Lipcse:
Blaswich – Henrichs, Klostermann, Orbán, Halstenberg – Laimer, Haidara (Schlager, 78.), Szoboszlai (Kampl 90+1.), Olmo – Werner (Poulsen, 61.), Nkunku.Vezetőedző:Marco Rose
Frankfurt:
Trapp – Tuta, Haszebe, Ndicka – Buta (Dina Ebimbe 87.), Rode (Lindström, 70.), Sow, Max (Lenz, 78.) – Kamada (Borré, 78.), Götze – Kolo Muani.Vezetőedző:Oliver Glasner
Gólszerző:
Nkunku (71.), Szoboszlai (85.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik