Görögország: nem értenek egyet a nézőszám korlátozásával

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.12.28. 14:18
null
Üresen is szép a Panathinaikosz stadionja, bár most nem örülnek neki (Fotó: AFP)
A görög labdarúgó-élvonal klubjainak többsége nem ért egyet azzal, hogy a koronavírus-járvány miatti óvintézkedésként jelentősen korlátozták a nézőszámot a stadionokban.

 

Athanásziosz Plévrisz egészségügyi miniszter hétfőn bejelentette, hogy legfeljebb ezer néző lehet a lelátókon mérkőzésenként, vagy az ülőhelyeknek csupán a tizedét foglalhatják el a szurkolók, attól függően, hogy mekkora az adott stadion és melyik szám az alacsonyabb.

„Nem jutunk szóhoz a döntés hallatán, mert ezzel gyakorlatilag bezárták a stadionokat. Nem választhatunk ki ezer embert minden meccs előtt a sok ezer szurkoló közül, akiket beoltottak, hogy bemehessenek a stadionba” – áll az Olimpiakosz közleményében.

Már eddig is csak beoltott, maszkot viselő drukkerek léphettek be a lelátókra, de a nézőszámot nem korlátozták.

A pireuszi klub kontraproduktívnak tartja a legújabb intézkedést, mondván, szinte minden szurkoló zárt helyen nézi majd a meccseket a televízióban, ahelyett, hogy kint lenne a friss levegőn.

A Panathinaikosz közleménye felhívta a figyelmet, hogy az autóbuszok és vonatok továbbra is zsúfoltan közlekednek, miközben a futballmeccsek nézőszámát drasztikusan korlátozzák.

A Szuperliga klubjainak vezetői kedd délutánra megbeszélést szerveztek, hogy közösen tiltakozzanak az intézkedések ellen.

Hétfőn 24 órán belül csaknem 10 ezer új fertőzöttet regisztráltak, ami rekord Görögországban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik