ZTE: Dragóner Attila nézőszám-emelkedésre számít

Vágólapra másolva!
2022.07.28. 08:52
null
Dragóner Attila nézőszám-emelkedésre számít (Fotó: Zalai Hírlap/Pezzetta Umberto)
Ricardo Moniz vezetőedző szerződtetésével párhuzamosan jelentős fiatalításba is kezdett a zalai egyesület vezérkara.


– Június elseje óta elég nehéz önt utolérni. Ekkora a különbség az NB II-ben és az NB I-ben végzett munkája között?

– Intenzívebb lett, az biztos – kezdte Dragóner Attila, a ZTE FC sportigazgatója, aki csaknem két hónappal ezelőtt szerződött a kék-fehérekhez, előtte öt évig az NB II-ben szereplő Soroksárnál dolgozott ügyvezetőként. – A Soroksár évek óta a Ferencváros fiókcsapata, vagyis már kiépültek a mechanizmusok, a különböző rendszerek, könnyebben ment a napi munkaszervezés. Zalaegerszegen sok az új munkatárs, én pedig szeretem személyesen felügyelni a munkafolyamatokat. Sohasem hittem a nyolcórás munkanapban, ezért nem jelent problémát, ha tíz-tizenkét órásra húzódik egy-egy nap, mert a tervezett úton haladunk a célunk felé, az eredményesség érdekében fontos a többletmunka.

– És mi az a bizonyos cél?
– Rövid és hosszú távú stratégiai terveket dolgoztunk ki. Utóbbit egyelőre felesleges részletezni, mert a rövid távú inkább kézzelfogható, vagyis hogy a saját nevelésű fiatalok mellé hasonló korú, tehetséges játékosokat szerződtettünk, kiegészülve piacképes légiósokkal. Mivel az NB III-as csapat, illetve partnerünk, a Lendva is a felügyeletem alá tartozik, összetett és többrétű a feladatom.

– A szerződtetett játékosokat ki követte figyelemmel?
– Természetesen vannak segítőim, akikben megbízom, mert ebben a pozícióban csak megfelelő, profi és megbízható munkatársakkal lehet eredményt elérni. A kiválasztásban az egyéni képességek, különböző információk és adatok az internetnek köszönhetően rendelkezésre állnak, a személyes tapasztalatot viszont nem helyettesíthetik. Márpedig a játékosok szerződtetése előtt nekünk a személyes tapasztalat is hangsúlyos, kíváncsiak vagyunk, milyen az adott labdarúgó személyisége vagy mentális ereje. Csak ezek elemzése után döntöttünk a szerződtetésekről.

– Ricardo Moniz vezetőedző megszerzése önnek köszönhető?
– Az én ötletem volt, de nem kellett nagyon győzködnöm Végh Gábor elnök urat, mert a leendő edző szakmai tapasztalatával kapcsolatban neki sem voltak kétségei. Ricardo Monizzal a szerződés megkötése előtt kétszer találkoztunk, bízunk benne, az őt jellemző energiát, impulzivitást átérzik és átveszik a kerettagok. Futballistaként rengeteg edzővel dolgoztam, de rajta kívül senkire sem emlékszem, akinek hasonló lett volna a kisugárzása. Rendkívüli hittel és szenvedéllyel dolgozik, nem tudom elképzelni, hogy ez ne lenne megfelelő a labdarúgóknak.

– Külföldi edző előszeretettel dolgozik külföldi játékosokkal. Jelenthet ez problémát?
– Biztosan nem, mert arányosan meghatároztuk a légiósok számát a keretben, ráadásul muszáj megmutatniuk, érdemes volt szerződtetni őket, mert Ricardo Moniz a fiatalokkal is szeret foglalkozni. Fejlesztőedzőnek is nevezhetnénk, mert látja, kinek miben kell javulnia, igaz, a fiataloknak is bizonyítaniuk kell az edzőnek, hogy érdemesek a bizalomra, és így talán előremutató versenyhelyzet alakul ki a keretben.

– William Gallas egyéni képzésben részesíti a klub legtehetségesebb játékosait. A jövőben kap fontosabb szerepet is a korábbi nyolcvannégyszeres francia válogatott?
– Eddig is fontos feladatot végzett, de igen, beszéltünk vele a jövőről, ám az elmúlt hat hétben rohamtempóban dolgoztunk, és későbbre halasztottuk a közös terveket.

– Pénteken a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzéssel elkezdik a bajnokságot. Mivel lenne elégedett?
– Hogy a csapat értéket közvetítsen, a magyar fiatalok pedig szenvedéllyel futballozzanak, akkor biztosan emelkedik a nézőszám. Egyébként a minimális célunk mellett van elérhető célunk és álmunk is, de erről szándékosan nem beszélek, mert a helyezések és az érmek úgyis a tavasszal dőlnek el.

NB I
1. FORDULÓ
PÉNTEK

20.00: Budapest Honvéd–Zalaegerszegi TE FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
SZOMBAT
17.45: Kecskeméti TE–Vasas FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
VASÁRNAP
15.45: Kisvárda Master Good–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!
18.00: Paksi FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!
20.30: Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik