Scasny: Van poszt, amelyen nem NB I-es szintű a Loki

Vágólapra másolva!
2011.04.18. 20:50
null
Scasny távozott – és keményen fogalmaz <br />a kerettel kapcsolatban (Fotó: Szabó Miklós)
Éles kritikát fogalmazott meg a DVSC-TEVA labdarúgócsapatával szemben Zdenek Scasny, a bajnoki címvédő szombaton lemondó volt vezetőedzője. A tréner a dehir.hu-nak nyilatkozott.

„Az utolsó meccset nagyon elrontottuk, de nem ez az oka annak, hogy felmondtam. Amikor megérkeztem Debrecenbe, többször is nyilatkoztam, hogy jó játékosok alkotják a Debrecen keretét, de azt is hangsúlyoztam, hogy ez csak a támadószekcióra igaz. A védelem sem taktikai felkészültségében, sem kvalitásaiban nem üti meg a szükséges szintet. Ezen szerettem volna változtatni. Az az igazság, hogy néhány játékos felfogásával jelentős probléma van” – mondta a cseh szakvezető.

„Amit leginkább hiányoltam, az a küzdőszellem és az akarat, de van néhány olyan poszt, amelyre egyszerűen nem tudtam megfelelő embert állítani, mert nem volt olyan játékos a keretben, aki megüti az NB I szintjét. Azt azért hozzá kell tennem, ez a csapat nem olyan rossz, mint amilyenek az eredményei, de biztos, hogy nagy beavatkozást igényel. Legalább hat-hét új játékost kell igazolni. Karakteres játékosokat, akikben van ambíció és motiváció. De úgy éreztem, ezeket a változtatásokat nem lesz lehetőségem meglépni, ez a fő oka annak, hogy távozom” – tette hozzá.

Scasny elmondta: a problémák a DVSC-nél a felkészülés után kezdődtek, az edző szerint több, nem közvetlenül a csapathoz kapcsolódó konfliktusforrás is volt. A cseh edző a felelősség kérdését nem kívánja másra hárítani:

„Nem akarok kifogásokat keresni, bűnbakot meg pláne, hiszen én voltam a vezetőedző, enyém a felelősség, amelyet vállalok is” – mondta.

A DVSC-TEVA hivatalos honlapján tette közzé, hogy a klub kedd este nevezheti meg Zdenek Scasny utódját.

EDDIGI EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I 2010–2011-ES SZEZONJÁBAN
Szeptember 27./október 13. – Kecskeméti TE-Ereco: Urbányi István helyett Tomiszlav Szivics
Október 4./18. Szolnoki MÁV FC: Vágó Attila helyett Simon Antal
Október 6./7. – Vasas: Giovanni Dellacasa helyett Komjáti András
Október 16./17. – Szombathelyi Haladás: Csertői Aurél helyett Aczél Zoltán
November 13./17./január 1. – Budapest Honvéd: Massimo Morales helyett Szalai László, majd Supka Attila
December 20./30. – DVSC-TEVA: Herczeg András helyett Zdenek Scasny
Március 6./7. – Győri ETO: Pintér Attila helyett Csertői Aurél
Április 16./? – DVSC-TEVA: Zdenek Scasny helyett ?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik