NB I: Látszott, hogy be vagyunk tojva, de mitől? - Kovács László

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 21:37
A labdarúgó NB I 7. fordulójának nyitó mérkőzésén az MTK Vass Patrik góljával 1–0-ra legyőzte a Lombard Pápát. A találkozó után a két szakvezető értékelt.

„Elképzelhető, hogy megilletődöttek voltunk, az első félidőt mindenesetre átaludtuk. Látszott, hogy be vagyunk tojva, de mitől? Fogalmam sincs... – mondta a Sport Tv-nek Kovács László, a Lombard megbízott vezetőedzője. – Vagy tudjuk, vagy nem tudjuk, hogy mi a feladatunk a pályán, én a mérkőzés alatt már sokat nem tudok hozzátenni. A második játékrész már teljesen más volt, ott elmúlt a megilletődöttség, a játékosaim rájöttek arra, hogy tudnak futballozni. Kihagytunk három nagy helyzetet, így a második félidő alapján megérdemeltünk volna legalább egy pontot. Nem tudom, miért nem sikerült Szűcs Lajosnak vezérnek lennie, de Marián Sluka elvesztése mindenképpen meglátszódott a csapaton. Jövő héten megpróbálunk három pontot elhozni Felcsútról.”Kovács László, a Lombard megbízott vezetőedzője. – Vagy tudjuk, vagy nem tudjuk, hogy mi a feladatunk a pályán, én a mérkőzés alatt már sokat nem tudok hozzátenni. A második játékrész már teljesen más volt, ott elmúlt a megilletődöttség, a játékosaim rájöttek arra, hogy tudnak futballozni. Kihagytunk három nagy helyzetet, így a második félidő alapján megérdemeltünk volna legalább egy pontot. Nem tudom, miért nem sikerült Szűcs Lajosnak vezérnek lennie, de Marián Sluka elvesztése mindenképpen meglátszódott a csapaton. Jövő héten megpróbálunk három pontot elhozni Felcsútról.”

„Az első félidőben egészen jól játszottunk, voltak lehetőségeink, az utolsó megoldásokba csúszott mindig valami hiba – értékelt Garami József, az MTK szakmai igazgatója. – A mérkőzés előtt is mondtam, hogy a Pápa hazai pályán nagyon veszélyes. Jöttek ígéretes beadások, amelyekből kaphattunk volna gólt, de a második játékrészben is volt négy ziccerünk. Ha egyet berúgunk, nyugodtabban várjuk a végjátékot. Nem szoktam értékelni a játékosokat egyénileg, ezért nem emelnék ki senkit sem. Vass Patrik egy kicsit elfáradt, ezért egy olyan labdarúgót akartam beküldeni, aki meg tudja tartani a labdát, de nem jött össze, mert folyamatosan gólt akartunk rúgni, elkapkodtuk a helyzeteket, rosszul indítottunk, passzoltunk, ezekből kontrázhatott a Pápa. A győzelmünk húsz perc gyengébb teljesítmény ellenére is megérdemelt volt.”

A mérkőzés összefoglalója (MLSZ Tv)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik