NB I: 2014-ben lesz stadion Debrecenben és az Üllői úton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 15:10
Varga Mihály csomagja nem vesz el pénzt a stadionépítésektől, 2014 tavaszán lesz debreceni stadion, 2014 őszére pedig elkészül a Ferencváros új otthona. A Sport Tv Sportgazdaság című műsorában beszélt ezekről Fürjes Balázs, Kósa Lajos és Tarsoly Csaba.

Három, a magyar stadionépítésekkel kapcsolatban érintett szakember beszélt a beruházásokról a Sport Tv Sportgazdaság című műsorában: Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Fürjes Balázs, a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Tarsoly Csaba, a Győri ETO tulajdonosa. A beszélgetés során felvetődött a kérdés, vajon a május 10-én bejelentett Varga-csomag hatására csúsznak-e a beruházások Debrecenben és az Üllői úton.

„A magyar kormány helyzetértékelése szerint mindenfajta külön intézkedés nélkül a magyar költségvetés hiánya az EU által megkövetelt 3 százalék alatt marad, nem kell hozzá semmilyen kiigazítás. Az EU azt mondta, hogy szerinte nem, és ezért kér intézkedéseket a magyar kormánytól. Varga Mihály azt mondta, hogy az EU megnyugtatására előkészítünk különböző, a kiadások csökkentésére vonatkozó terveket, ezt az EU jóváhagyta, de ezeket csak akkor kell megvalósítanunk, ha az EU-nak lenne igaza" – oszlatta el a kételyeket Kósa Lajos a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatban. A polgármester biztos abban, hogy jövőre új stadion lesz a debreceni Nagyerdőben. „Szerintem nincs igaza az EU-nak és az azóta eltelt időszak is bennünket igazol. Innentől kezdve ezt a kérdést fel sem kell tennünk, mert ha nekünk lesz igazunk, akkor a stadionépítés semmilyen módon nincs veszélyben" – mondta.

Fürjes Balázs is megerősítette Kósa Lajost. „A debreceni stadion 2014 tavaszán, a Ferencváros stadionja pedig, ahogyan elterveztük, 2014 őszén fel fog épülni" – árulta el, majd hozzátette, a Fradi-pályánál már gőzerővel, a tervek szerint zajlik a munka. A kormánybiztos emellett az Üllői úton épülő létesítmény esetében egy új bevételi forrásról is beszélt. „A Fradi-stadionnál, a fővárosban való előnyös elhelyezkedése miatt el tudunk adni nyílt pályázaton egy nagyon különleges telket, amely 30 ezer négyzetméter, és az építkezés költségeinek nagy részét fedezni tudja" – tudtuk meg Fürjestől a Sportgazdaságban.

Tarsoly Csaba a 2012–2013-as szezon bajnokcsapata, a Győri ETO tulajdonosa. 2001 óta áll a klub élén. Érdekesség, hogy a hazánkban unikumnak számító létesítményben nincs állami támogatás, ennek ellenére nemzetközileg is versenyképes az aréna. „A győri stadion minden UEFA-paraméternek megfelel, egyetlen kivétellel, nemzetközi kupadöntő helyszíne csak olyan stadion lehet, amely 30 ezernél több nézőt fogad be" – mondta el Tarsoly, amiből az következik, hogy hazai pályán fogadhatják az ellenfeleket, ha feljutnak a BL vagy az El főtáblájára.

A Sportgazdaság a közel egyórás teljes beszélgetéssel péntek este 21 órától lesz látható a Sport1-en.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik