MTK: Nem gondolom, hogy Marco Rossi behív – Stieber Zoltán

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 12:10
null
Stieber Zoltán (balra) új impulzusokat keresve igazolt az MTK-hoz (Fotó: Földi Imre)
Stieber Zoltán januárban igazolt az Újpesttől az MTK-hoz. A 33 éves játékos a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a váltás okairól beszélt.


„Néha érzem már, hogy gyorsabbak, erősebbek a fiatalok, de a tapasztalatommal próbálom ezt kompenzálni” – nyilatkozta a Reggeli Startban a télen klubot váltó Stieber Zoltán. Az MTK 33 éves labdarúgója elmondta, miért igazolt el Újpestről, és közben a válogatott is szóba került.

„A karrierem végén vagyok, és szerettem volna új impulzusokat” – indokolta klubváltását Stieber Zoltán a DIGI Sport napindító műsorában. – Újpesten nem játszottam eleget. Márton Gábor személye is meghatározó volt, Polyák Balázs sportigazgatóval is beszéltem, és azt éreztem, hogy szükségük van rám. Sokat gondolkoztam, de ez volt az észszerű döntés, és bízom benne, hogy tudok segíteni az MTK-nak a bennmaradás kivívásában. Szeretek focizni, a pályafutásomból pedig nem sok van már hátra, ezért becsülök minden játékpercet.”

Stieber Zoltán eddig háromszor lépett pályára új csapatában, az MTK-ban, amellyel négy pontot szereztek a két első helyezett ellen, de így is a bajnoki tabella utolsó helyén állnak. „Az akkor listavezető Puskás ellen bravúr volt idegenben nyerni. A Fradi kiemelkedik az NB I-ből, így ellenük ikszelni is nagy dolog; viszont a riválisok is pont győztek, úgyhogy nem lettünk előrébb, viszont most jön majd két „hatpontos” meccs (DVSC, Gyirmót), amiket szeretnénk megnyerni” – értékelt a sárvári születésű labdarúgó.

„Sokaknak ez az első emlék velem kapcsolatban – ezt már a 2016-os, osztrákok elleni Eb-gólja kapcsán mondta a huszonhatszoros válogatott szélső. – Ha úgy adódna, szívesen játszanék még címeres mezben, viszont már nem az enyém a jövő; jönnek a fiatalok, most egy generációváltás is végbement a csapatnál, és egész sikeres is a válogatott az utóbbi időben. Úgyhogy nem gondolom, hogy Marco Rossi behív. De soha ne mondd, hogy soha!”

A teljes beszélgetés ide kattintva megtekinthető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik