Női kézi: Klujber az idény legjobb fiatal játékosa a szakportálnál

Vágólapra másolva!
2020.07.17. 19:51
null
Klujber Katrint választották meg az idény legjobb fiatal játékosának (Fotó: Nemzeti Sport)
A handball-planet.com szakportál idény végi szavazásán Klujber Katrint, az FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövőjét választották meg az év legjobb fiatal játékosának. A rangsoroláson taroltak a magyar kézilabdázók!

 

A szavazás kétlépcsős volt, egyrészt egy ötfős szakértői gárda voksolt (posztonként három játékosra, az első három, a második kettő, a harmadik egy pontot kapott, míg a legértékesebb játékos ötöt), másrészt a szurkolóik is szavazhattak (itt 10 pontot ért a posztonkénti első hely, hetet a második, négyet a harmadik, egyet a negyedik).

Az 54461 szavazat alapján Márton Gréta kapta meg a legtöbb pontot a szurkolóktól, a ferencvárosi balszélső 15-öt gyűjtött be így, összesítésben viszont Klujber Katrin 26-ig jutott (10 a szurkolóktól, 16 a zsűritől), amivel a mezőny legjobbja lett, megelőzve a hozzájuk hasonlóan ferencvárosi Háfra Noémit (24 – 10+14), valamint a Vipers Kristiansand irányítóját, Henny Ella Reistadot (24 – 10+14).

Márton Gréta a szurkolói szavazatoknak köszönhetően 18-cal zárt, így megelőzte a bíráknál első Fodor Csengét (17 – 7+10). A jobbszélsőknél Faluvégi Dorottya 19-ig jutott (10+9), ugyanitt a debreceni Arany Rebeka hattal zárt (4+2).

A beállóknál az ugyancsak hajdúsági Tóvizi Petra 13-mal a második lett (10+3), itt a zsűri által legjobbnak vélt Pauletta Foppa lett az első 17-tel (7+10), a kapusoknál pedig a Ferencváros MTK-hoz kölcsönadott játékosa, Suba Sára bizonyult a legjobbnak (10+4).

„Mostanában szerencsére kaptam már néhány elismerést, de még mindig tud meglepetést szerezni
– mondta boldogan Klujber Katrin a fradi.hu-nak. – Először általában nem is látom az eredményt, csak jönnek a telefonok, meg az sms-ek, gratulálnak az ismerősök és olyanok is, akiket nem ismerek személyesen, és csak ez után tudom meg, hogy mi is történt. Jó érzés, hogy mióta a Fradiban vagyok, sok elismerés ér. Az EHF-től kapott díjak azért magasabb polcon vannak nálam, de ez is sokat jelent nekem.”

AZ IDÉNY LEGJOBB FIATALJAI – A HANDBALL-PLANET VOKSOLÁSA SZERINT
Kapus: SUBA SÁRA (MTK Budapest – kölcsönben az FTC-Rail Cargo Hungariától)
Balszélső: MÁRTON GRÉTA (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövő: HÁFRA NOÉMI (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányító: Henny Ella Reistad (Vipers Kristiansand – norvég)
Beálló:Pauletta Foppa (Brest Bretagne Handball – francia)
Jobbátlövő: KLUJBER KATRIN (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélső: FALUVÉGI DOROTTYA (Győri Audi ETO KC)
Védekező specialista: Kristina Jorgensen (Viborg – dán)

Az idény legjobb fiatal játékosa: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik