V. Á. 2022.01.26 15:25 Frissítve: 2022.01.26 16:08

Női kézi: hosszabbított norvég válogatott kapusával az ETO

A női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC 2024-ig meghosszabbította Silje Solberg szerződését – írja a klub közleménye.

Solberg 2024-ig hosszabbított (Fotó: Török Attila)Silje Solberg 2020-ban igazolt az ETO-hoz, hároméves szerződést kötve, de a klub vezetősége már most felajánlotta számára a hosszabbítást.

„Nagyon jólesett, hogy a klubvezetés már most felajánlotta számomra a hosszabbítás lehetőségét. Örömmel mondtam igent, hiszen nagyon jól érzem magam Győrben és a csapatban is. A klubban minden adott a magas szintű munkavégzéshez. Egy nagybetűs csapat tagja lehetek, amely igazán sokra hivatott. Óriási motiváció van mindenkiben közös céljaink elérése érdekében. Az idei évad is megmutatta, hogy jó helyen vagyok, nagyon várom, hogy az a sok munka, amit közösen a csapat és a klub végez, meghozza a gyümölcsét. A stabilitás, ami a Győri Audi ETO KC-t jellemzi, volt az egyik kulcs a szerződésem hosszabbításánál. Nagy várakozásokkal tekintek az idei és a következő évadok elé, szeretnék minél több címet begyűjteni a csapattal” – fogalmazott a 31 éves kapus az aláírást követően.

Solberg eddig 65 tétmérkőzésen védte a győriek kapuját.

„Silje Solberg 2020 júliusában érkezett Győrbe, és nyugodtan mondhatom, hogy az elmúlt években a világ egyik legjobb kapusává nőtte ki magát. A munkához való hozzáállása példa értékű mindenki számára. Az elnökség részéről nem volt kérdés a folytatás, nagyon örülök, hogy elfogadta a klub ajánlatát, így 2024 júniusáig biztos csapatunkat erősíti a kiváló kapus. Azt gondolom, hogy ez egy rendkívül fontos bejelentés és nagy fegyvertény a női kézilabdában. Nagyon örülök és büszke vagyok rá, hogy sikerült megtartanunk egy ilyen világklasszis játékost” nyilatkozta Bartha Csaba, a klub elnöke.

Az együttes a múlt héten jelentette be, hogy francia kapusa, Amandine Leynaud  az idény végén befejezi sportoló pályafutását.

2022.05.21 23:29:43

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az idén is kalkulálható, ha nem is három, hanem kettő, a végletekig feszült, fordulatos összecsapás, a teljes kézilabdás év méltó lezárása, csúcsra járatása. Általában ez a fő érv mindenféle playoff, ráadás mellett. Az ellenérv pedig úgy szól, hogy mesterségesen gerjesztett izgalom ez, olyan, mintha a maratoni futás mezőnyét 42 kilométerhez érve arra köteleznék, várják be egymást, aztán az utolsó, nem egészen kétszáz méternek veselkedjenek neki egyszerre, hadd szórakozzon a nép.

2022.05.20 18:02:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az FTC 22 góllal nyert a Vác ellen • Kovács Anna és Triscsuk Krisztina is pályafutása utolsó meccsét játszotta.

2022.05.18 22:06:33

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A vezetőség a BL-ben idén nem várta el a négy közé jutást.

2022.05.17 16:36:22

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), VARGA ÁDÁM (percről percre)

A Veszprém ugyan kikapott Dániában, de nem forgott veszélyben a továbbjutása.

2022.05.09 14:50:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az Éles Kézisuliból nőtt ki a fiatal magyar játékosokra építő, MK-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém.