Konkoly: Nem akarunk a Vác sorsára jutni

Vágólapra másolva!
2010.05.02. 11:10
null
Bognár Barbaráék (pirosban) célja, hogy feltartoztassák az ETO gyors lerohanásait (fotó: Mirkó István – archív)
Vasárnap ebédidőben megkezdődik a női kézilabda-bajnokság döntője: a két győzelemig tartó párharc első meccsén a Debrecen látogat Győrbe. Természetesen az alapszakaszgyőztes ETO az esélyesebb, de a BL-kiesés miatt csalódott győrieket meglepheti a formába lendült Loki.

Az egyiknek már a második hely is nagy siker, míg a másiknak az aranyérem is kevés – így lehetne jellemezni a vasárnap kezdődő női kézilabda-bajnoki finálé résztvevőit.

szavazas_id=447|
nso_box_szavazas_cikkbe
nso_box_szavazas_cikkbe
mceBlockPasteEnd

„Úgy érzem, a csapat kiheverte a romániai vereséget, fontos, hogy a játékunkon már ne látsszon meg a csalódottság – utalt Konkoly Csaba, az ETO edzője csapata két héttel ezelőtti, valceai BL-kiesésére. – Már három nappal később, a békéscsabai bajnoki elődöntő is biztató volt ebből a szempontból, hiszen még friss volt a kudarcélmény, mégis magabiztosan kézilabdáztunk.”

A tréner arra is felhívta tanítványai figyelmét, hogy ne vonjanak le semmiféle következtetést a két csapat februári, fájóan egyoldalú mérkőzéséből, amelyen fél gőzzel is 35–23-ra győzött az ETO.

„A mostani egészen más mérkőzés lesz. A DVSC felszálló ágban van, váci győzelem után hazai pályán vívta ki az elődöntőbe jutást, azaz biztosan nem felemelt kézzel jönnek Győrbe a debreceniek, így nekünk is maximális koncentrálásra lesz szükségünk. Itthon kötelező a győzelem, de egyébként sem szeretnénk a Vác sorsára jutni” – jelentette ki Konkoly Csaba.

Debreceni kollégája, Köstner Vilmos is úgy vélekedett, az a bizonyos februári összecsapás csak kisiklás volt. „Meg sem néztem videóról azt a meccset, félresikerült találkozó volt, nem tükrözte a reális erőviszonyokat, a negatívumokat meg felesleges lett volna felemlegetni.”

„Remélem, vasárnap megmutatjuk, hogy a Vác elleni két mérkőzésen nyújtott játékunk adott valós képet rólunk, ami pedig a Győrt illeti, róluk épp elég felvétellel rendelkezünk hazai és nemzetközi meccsekről is – tudjuk, mire számíthatunk. Az bizonyos, hogy nehéz lesz fogást találni a kiváló, összeszokott, magas győri védőfalon, amely mögött ráadásul Pálinger Katalin is ott van, de szeretnénk azt az eredményes, kombinatív kézilabdát játszani, amellyel a Vácot is legyőztük.”

 NŐI KÉZILABDA NB I
A BAJNOKI DÖNTŐ MENETRENDJE
Május 2., vasárnap
Győri Audi ETO KC–DVSC-Korvex 12.15 (tv: RTL Klub)
Május 8., szombat
DVSC–Győr 11.55
Május 15., szombat (ha szükséges)
Győr–DVSC

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik