Vb 2014: egy amazóniai indián falu és a futball

Vágólapra másolva!
2014.07.14. 08:03
Cseke Eszter és S. Takács András, az On The Spot két riportere a futball-világbajnokság idején tíz napot töltött Brazíliában, a xikrin törzs egyik falujának vendégeként.

Vajon az esőerdőben élő törzsek ismerik-e a futballt, van-e labdájuk, tudnak-e a világbajnokságról, követik-e a versenyt, és ha igen, vajon kinek szurkolnak?

Az On The Spot csapata négy évvel ezelőtt Dél-Afrikában johannesburgi gengszterekkel forgatott, akik azt állították, hogy a világbajnokság idejére leálltak a rablásokkal, nehogy rossz fényt vessenek az országra. A dél-afrikai gettóba beköltöző magyar filmesek meghökkentő közelségből mutatták meg a gengszterek életét, végül velük együtt szurkoltak a világbajnokság nyitómérkőzésén.

Az idei nyitómeccset Eszter és András az amazóniai esőerdőben nézte egy indián törzzsel. Három hétig forgattak a foci VB helyszínén, Brazíliában. Beköltöztek a Xingu folyó mellett élő kayapo-xikrin törzs egyik falujába, velük halászva, vadászva, vallási szertartásaikra járva próbálták meg felvenni a törzs ritmusát, hogy minél közelebbről megismerjék az ott élőket.

A világbajnokság nyitómeccsén legnagyobb meglepetésükre az indián törzsfőnök a horvátoknak szurkolt. A háttérben egy vízerőmű építése áll, amely miatt kiszárad majd a folyó, így a törzs pusztulásra van ítélve...

Az On the Spot vb-különkiadását az M1 július 14-én, 22.35-től sugározza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik