Vb 2014: a Jabulanit utálta, a Brazucától elalél Júlio César

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 10:08
Tetszik a június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdája Júlio Césarnak, a házigazda brazilok kapusának, aki szerint az adidas által fejlesztett játékszerrel most nincs probléma.

„Jó a labda, kipróbáltuk. Szerintem a mezőnyjátékosok is szeretni fogják” – mondta az Internazionale és a Queens Park Rangers korábbi futballistája, aki jelenleg a kanadai Toronto FC kötelékébe tartozik.

Júlio César négy évvel ezelőtt – mások mellett – élesen kritizálta a dél-afrikai vb labdáját, a Jabulanit, amely véleménye szerint túl könnyű volt és „szitált” a levegőben. „Szörnyű, olyan labda, amelyet egy szupermarketben veszel” – fogalmazott akkor.

A mostani torna hivatalos játékszerét, a Brazucát két és fél éven át fejlesztették, és a készítők a brazil életstílust akarták szimbolizálni a rajta feltűnő rengeteg színnel. A Brazuca mindössze 437 gramm súlyú, teljesen szintetikus anyagból készült, nem varrták, hanem ragasztották, és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség előírásának megfelelően 69 centiméter kerületű.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik