Videó: különleges pomponlányok, magyar siker a csodás csarnokban

Vágólapra másolva!
2015.07.30. 10:52
null
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓK: MOLNÁR PÉTER)
A magyar speciális olimpikonok nyolc arany-, hét ezüst- és négy bronzérmet szereztek a Los Angelesben zajló 14. nyári speciális világjátékok negyedik versenynapján. Az NSO Tv riportjában ezúttal a kosárlabda kapta a főszerepet.

A női asztaliteniszezők egyéni versenyében Farsang Erika három győzelemmel és csupán egy vesztett szettel lett aranyérmes. Az atlétikai pályán is döntőket rendeztek. A 400 méteres gyaloglásban induló Kuti Gyöngyi nagy fölénnyel nyert, míg a síkfutó Czimbalek Zoltán 400 méteren a harmadik helyen ért célba.

A bocsázó Pál András két vereséget szenvedett, ám az eredmények kedvező alakulása miatt bronzérmet szerzett. Az erőemelő Szabó Nikolett egy nap alatt, de remek eredménnyel fejezte be a versenyzést. Összetettben, felhúzásban és dupla kombinációban ezüst-, fekvenyomásban pedig bronzéremmel zárta a világjátékokat. Görkorcsolyában ismét taroltak a magyarok. Marosi Viktória és Szappanos János 100, míg Szuhov Eszter és Hocza Róbert 500 méteren lett a világ legjobbja. Mayer Barbara mindkét távon a második helyen ért célba, Péter Dávid pedig 500 méteren lett ezüstérmes.

A négykerekesek mellett két keréken is szép napot zártak a mieink. Szegfű Attila és Varga Mónika újabb arany-, illetve ezüstérmet nyert az 1000 méteres távokon. Teniszben is megszületett a magyar delegáció első aranyérme. A Begovics Éva, Kelemen Zsombor vegyes páros Mexikó felett aratott fölényes győzelmet.

A csapatsportágak terén is szép sikereket könyvelhettünk el. Női labdarúgóink ezúttal magabiztosan és eredményesen futballozva 7–2-re kiütötték Bosznia-Hercegovinát, míg az egyesített kosárlabdacsapat – férfiak és nők is szerepelhetnek egy csapatban – remek első félidei játékával megalapozta a svájciak elleni 41–28-as győzelmet.

A magyar speciális olimpikonok tizenhárom arany-, tíz ezüst- és hat bronzérmet szereztek eddig a Los Angelesben zajló nyári világjátékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik