UFC: ellenfele balszerencsés sérülése után Blachowicz győzött – videó

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 16:01
null
Ellenfele balszerencsés sérülése után Jan Blachowicz győzött (Fotó: AFP)
Az MMA első számú szervezete, a UFC Nevadában tartott gálájának (UFC Vegas 54) fő mérkőzésén a korábbi félnehézsúlyú világbajnok, a lengyel Jan Blachowicz (29–9–0) technikai KO-val legyőzte az osztrák Aleksandar Rakicot (14–3–0), aki egy hátralépés után balszerencsés sérülést szenvedett.

 

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban, a nevadai UFC Apex komplexumban csapott össze egymással Jan Blachowicz és Aleksandar Rakic.

A Legendás Lengyel Erő (Legendary Polish Power) bal szeme már a mérkőzés elején felrepedt, így sorozatos vádlirúgásokkal tartotta távol Rakicot, aki a második menetben a földön dominált.

Éppen csak elkezdődött a harmadik menet, amikor az osztrák jobb térde egy hátralépés után nagyon csúnyán kiment, és egyértelmű volt, hogy nem tudja folytatni a harcot – így Blachowicz technikai KO-val diadalmaskodott, s a mérkőzés után elmondta, abban reménykedik, hogy a következő alkalommal ismét címmérkőzésen bizonyíthat.

„Erre számítottam – kezdte Blachowicz. – Habár az első menetben valami történt a szememmel, úgy érzem, nagyon jól sikerült. Megsérült az ellenfelem, ez van. Néha előfordul ilyesmi. Alig várom, hogy újra harcolhassak. Remélem, a UFC megadja a lehetőséget a címmeccsre.”

A lengyelt tavaly októberben fosztotta meg a félnehézsúlyú övtől Glover Teixeira (33–7–0), aki azt üzente, hogy újfent összemérné az erejét Blachowiczcsal, de előbb le kell győznie Jirí Procházkát (28–3–1) a UFC 275-ön, Szingapúrban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik