Sznúker-vb: Ronnie O'Sullivan elsöprő fölénnyel elődöntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.01. 20:30
null
Ronnie O'Sullivan elképesztő formában sznúkerezik (Fotó: Action Images)
A címvédő Ronnie O'Sullivan is bejutott a sheffieldi sznúker-világbajnokság elődöntőjében, miután fölényesen, 13:4-re legyőzte Stuart Binghamet. Drámai csatában a négy közé jutott Judd Trump is, aki Shaun Murphyt döntőfrémes ütközetben (13:12) múlta felül.

O'Sullivan győzelme még fölényesebb is lehetett volna, hiszen a meccsben az is benne volt, hogy 13:1 lesz a vége, és már az utolsó szakaszra sem kell sort keríteni. Az egyéves szünet után visszatérő címvédő zseniálisan játszott.

Bingham azonban összekapta magát, és a kora délután véget érő második szakasz utolsó három frémjét megnyerve kiharcolta az esti etapot is. Azért O'Sullivan gondoskodott arról, hogy ne lökdössék a golyókat túl sokáig, percek alatt megszerezte a végső sikerhez szükséges 13. frémgyőzelmét is.

Judd Trump és Shaun Murphy 8:8-as állásról vágott neki a végső, délutáni szakasznak. Ez a párharc csak az utolsó játékban dőlt el, drámai csata után. A 25. frémben a hosszúra nyúló, rendkívül magas színvonalú biztonsági játékot Trump bírta jobban idegekkel...

O'Sullivan és Trump – őket a már a torna elején is esélyesnek tartották a végső győzelemre – egymás ellen vívja az egyik elődöntőt.

„Csak néhány ember akad, akinek elég erős az önbizalma, hogy félelmet keltsen Ronnie-ban és legyőzze őt. Azt hiszen én egyike vagyok ezeknek.” – utalt az elődöntőre a 23 éves Trump.

A négyszeres világbajnok O'Sullivan nem maradt adós a válasszal és kijelentette, hogy Trumpnak kell félnie: „Játszottam vele már párszor, és azt éreztem, hogy reszket.”

Ami a másik párosítást illeti, nem sokan fogadtak volna arra, hogy Barry Hawkins és Ricky Walden kerül szembe egymással. Ám az ő agukon született a legtöbb meglepetés, többek között Neil Robertson, Mark Selby és Mark Williams is innen esett ki.

Az elődöntőket csütörtökön kezdik, a fináléért 17 frémet kell nyerni.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
NEGYEDDÖNTŐ

Ronnie O’Sullivan (angol, 1.)–Stuart Bingham (angol, 9.) 13:4
Judd Trump (angol, 4.)–Shaun Murphy (angol, 5.) 13:12
Ricky Walden (angol, 14.)–Michael White (walesi) 13:6
Barry Hawkins (angol, 15.)–Ting Csün-huj (kínai, 10.) 13:7
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Ronnie O’Sullivan (angol, 1.)–Judd Trump (angol 4.)
Ricky Walden (angol, 14.)–Barry Hawkins (angol, 15.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik