Birkózás: Tunézia dupla annyi olimpiai kvótát szerzett eddig, mint a magyarok

Vágólapra másolva!
2021.04.06. 17:20
null
A 2016-os játékokon Marva Amri megszerezte Tunézia első olimpiai érmét (bronzot) birkózásban (Fotó: Getty Images)
Hazai birkózószőnyegen remekeltek a tunéziaiak, akik a Hammametben rendezett afrikai és óceániai olimpiai kvalifikációs versenyen összesen tíz kvótát szereztek.

 

A hét végén a tunéziai Hammametben rendezték meg az afrikai és óceániai olimpiai kvalifikációs birkózóversenyt, amelyen 18 súlycsoportban 36 tokiói kvótát lehetett szerezni – kategóriánként kettőt. Összesen tíz ország járt sikerrel, és a legkiemelkedőbben a házigazda tunéziaiak szerepeltek: tízen kvalifikáltak. Ez a szám pontosan kétszer annyi, mint ahány magyar birkózó kijutott eddig a 2021-re halasztott eseményre: a kötöttfogású Lőrincz Tamás (77 kg), Lőrincz Viktor (87) és Korpási Bálint (67) mellett szabadfogásban Muszukajev Iszmail (65), míg a nők között Sastin Marianna (62) szerzett kvótát.

Érdekesség, hogy a tunéziai birkózók eddig csupán egy ötkarikás érmet szereztek: Marva Amri a női 58 kilogrammosok mezőnyében állt dobogóra a legutóbbi, Rio de Janeiró-i játékokon. Ezzel szemben a magyar birkózók 19 arany-, 16 ezüst- és 20 bronzérmet nyertek az olimpiák 1896 óta íródó históriájában.

Az afrikai kvalifikációs versenyen egyébként Algéria nyolc, Egyiptom pedig hét kvótának örülhetett – közölte a hazai szövetség honlapja.

A magyarok is küzdhetnek még a Tokióba szóló repülőjegyekért: a világkvalifikációs viadal az utolsó lehetőség, amely május 6. és 9. között Szófiában esedékes.

AFRIKAI ÉS ÓCEÁNIAI OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS VERSENY
A kvóták megoszlása: Tunézia 10 kvóta, Algéria 8, Egyiptom 7, Nigéria és Bissau-Guinea 4-4, Marokkó, Guinea, Szenegál, Kamerun és Guam 1-1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik