A női kardozók a 8., a férfiak a 10. helyen zártak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.09. 21:04
null
Nemcsikék (jobbra) a tizedik helyen zárták a csapatversenyt
Címkék
A nyolcadik helyen végzett a Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna összeállítású kardválogatott a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján, míg a Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállítású férfi kardcsapat a tizedik lett. Az aranyérmet mindkét nem versenyében az oroszok szerezték meg.

NŐI KARD CSAPATVERSENY

Első mérkőzését a dél-koreaiak ellen megnyerte, majd a negyeddöntőben az oroszoktól kikapott a magyar női kardválogatott a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján, így a folytatásban a legkedvezőbb esetben ötödik lehet.

A Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna összeállítású csapat öt asszó alatt jelentős, hattusos előnyt szorgoskodott össze, ötödikre azonban Nagy 11:4-es vereséget szenvedett, így már az ázsiaiak vezettek, igaz, csak rövid ideig. Az utolsó pár előtt 40:35 volt az eredmény, Benkó pedig megoldotta a befejező feladatot (45:42).

A folytatás nem sok jót ígért az oroszokkal szemben, s nem is borult a papírforma, bár a magyarok – hullámzó teljesítményt nyújtva – tisztességgel küzdöttek. Az első asszót Benkó 5:0-ra megnyerte, majd az oroszok gyorsan fordítottak, és nagyon elléptek. Sokáig volt tíz tusnál nagyobb a hátrány, az utolsó előtti, nyolcadik asszóban viszont már megint „látótávolságon belülre” került az ellenfél 34:38-nál. Ennél kedvezőbb állás azonban nem következett be, így az oroszok kerültek be az elődöntőbe.

Végül a nyolcadik helyen zárt a válogatott, ugyanis a magyarok a dél-koreaiak legyőzését és az oroszoktól a negyeddöntőben elszenvedett vereséget követően kikaptak a kínaiaktól, majd az olaszoktól is. 

VÍVÓ-VB, PÁRIZS

 

NŐI KARD, CSAPATVERSENY

A 16 között:
Magyarország–Koreai Köztársaság 45:42
    (Benkó: +6, Pető: +4, Várhelyi: +2, Nagy: –9)
A negyeddöntőben:
Oroszország–Magyarország 45:37
    (Nagy: +8, Benkó: 0, Pető: –7, Várhelyi: – 9)
Egyesült Államok–Kína 45:42
Franciaország–Lengyelország 45:36
Ukrajna–Olaszország 45:38

Az 5–8. helyért:
Kína–Magyarország 45:36
    (Benkó: +3, Nagy: –3, Pető: –9)
A 7. helyért:
Olaszország–Magyarország 45:40
    (Benkó: +4, Pető: –1, Nagy: –8)
Az elődöntőben:
Oroszország–Egyesült Államok 45:32
Ukrajna–Franciaország 45:34

A döntőben:

Oroszország–Ukrajna 45:33

 

FÉRFI KARD CSAPATVERSENY

A magyar férfi kardválogatott súlyos vereséget szenvedett a német csapattól a negyeddöntőbe kerülésért a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján, ebből következően legjobb esetben is csak a kilencedik helyen végezhet.

A Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállítású csapat, amely háromnegyed részben megegyezik a 2007-ben világbajnok, tavaly vb-bronzérmes alakulattal – előbbiben Iliász, utóbbiban Nemcsik nem volt benne, mindkétszer Lontay Balázs szerepelt az együttesben – korántsem egyértelmű esélyesként lépett pástra a 2009-ben vb-győztes, Párizsban harmadik helyezett Nicolas Limbachot is felvonultató ellenféllel szemben, a húsztalálatnyi különbség azonban súlyos kudarc. Nébald György szövetségi kapitány az egyéni verseny után abban bízott, hogy Limbach egyedül nem győzi le csapatát, s mint utóbb kiderült, nem is ő volt a kulcsfigura: a német csapat mindhárom szerephez jutó tagja – Limbach mellett Benedikt Beisheim és Max Hartung – jól vívott.

Az első két asszó után a magyaroknál volt az előny, Szilágyi és Decsi is 5:4-re győzött, utóbbi ráadásul Limbachot verte meg. Aztán sorozatban öt vereség következett, ezek között volt 0:5-ös és két 1:5-ös is, ezzel pedig minden eldőlt. A magyaroknak semmi sem jött be, a németek pedig megérezték, hogy itt csak ők győzhetnek. Az utolsó előtti párban Nemcsiket Iliász váltotta, ő 5:5-tel zárt, de ezzel is 23:40 állt az eredményjelzőn. Végül Szilágyit Limbach 5:2-re verte meg.

„Ki merem jelenteni, hogy a felkészülés jól sikerült, ezt a versenyzők és az edzők is alátámasztották, egyéniben pedig Decsi Tomi korai vereségét leszámítva nagyjából a várakozásnak megfelelően szerepeltek: Szilágyi Áron és Iliász Nikolász jól menetelt, Nemcsik Zsolt pedig a későbbi világbajnokkal szemben maradt alul – kezdte értékelését az MTI-nek a szövetségi kapitány. – Éppen ezért most még keresem az okokat, hogy mi vezethetett ehhez a vereséghez. Logikusan azt gondolhatnánk, hogy ha két asszó után 10:8-ra állunk úgy, hogy már Limbach is vívott, jó helyzetben vagyunk. Aztán jött egy vereség, Nemcsik kikapott Beisheimtől 7:4-re, ami, úgy látszik, megfogta a csapatot. Decsi nem olyan állásnál ment föl a pástra, amire számíthatott, s miután ő is vereséget szenvedett, Szilágyira hirtelen nagy teher nehezedett. Nem jöttek be az akciói, onnan pedig már nem volt visszaút.” 

Ezután a magyarok simán legyőzték a tunéziaiakat, majd kiélezett csatában a spanyolokat, végül öt tussal kikaptak az olimpiai bajnok franciáktól. Nem jutottak be a negyeddöntőbe az erős csapattal rendelkezők közül a franciák, a lengyelek és spanyolok sem, s ugyancsak akadt példa a magyarok nyolcaddöntős bukásán kívül is komoly vereségekre - így az ukránok 45:29-re kaptak ki az olaszoktól a negyeddöntőben, a fehéroroszok 45:25-re szintén az olaszoktól az elődöntőben, de a tavaly világbajnok románok sem jártak sokkal jobban a négy között az oroszokkal szemben (32:45). 

VÍVÓ-VB, PÁRIZS

FÉRFIKARD CSAPATVERSENY

A 16 között:
Németország–Magyarország 45:25
    (Szilágyi: –7, Nemcsik: –7, Decsi: –6, Iliász: 0)
A 9-16. helyért:
Magyarország–Tunézia 45:27
    (Decsi: +10, Iliász: +5, Szilágyi: +3)
A 9-12. helyért:
Magyarország–Spanyolország 45:43
    (Szilágyi: +7, Nemcsik: +4, Iliász: –9)
A 9. helyért:
Franciaország–Magyarország 45:40

    (Szilágyi: +3, Nemcsik: +3, Iliász: –11)

Negyeddöntő:
Olaszország–Ukrajna 45:29
Fehéororszország–Kína 45:37
Oroszország–Koreai Köztársaság 45:32
Románia–Németország 45:42
Elődöntő:
Olaszország–Fehéroroszország 45:25
Oroszország–Románia 45:32

A döntőben:

Oroszország–Olaszország 45:41  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik