AutoGP: Kiss Pál Tamás dühből nyerte meg a 2. futamot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.18. 08:40
Ritkán nyilatkozik csalódottan az a pilóta, aki egy versenyhétvégén mindkét futamot megnyeri, de Kiss Pál Tamás esetében érthető az elkeseredettség, hiszen az első győzelmétől megfosztották, mert nem lassított egy sárga zászlós esetnél, a második siker pedig már kevés volt ahhoz, hogy megtartsa matematikai esélyét a pontverseny megnyerésére.

„Csalódott vagyok. Egyrészt a szombaton történtek miatt, másrészt azért, mert bár csak matematikai esélyem volt a végső sikerre, az is elszállt. S hogy minek köszönhető a vasárnapi győzelem? Felhúztam magam rendesen azon, hogy megbüntettek, a szokásosnál is elszántabb voltam a rajt előtt. Mert én azt a futamot igenis megnyertem szombaton, megérdemelten nyertem meg, mégsem tarthattam meg a kupát. A második versenyen jó rajtot vettem, s bár viszonylag nehéz volt előzni, a riválisoknál gyorsabb tempót diktáltam, azután pedig amint tudtam, elhúztam Pommertől" – mondta Kiss Pál Tamás, aki a siker érdekében még az utolsó előtti pillanatban, a rajtrácson is változtatott az autó beállításán.

„Az idén futamgyőzelmekkel szerettem volna bebizonyítani, hogy érett vagyok a továbblépésre, arra, hogy egy másik kategóriában folytassam. Azt hiszem, ez annak ellenére is sikerült, hogy a bajnoki cím már nem lehet az enyém" – értékelt Kiss Pál Tamás.

AZ ÖSSZETETT ÉLMEZŐNYE, EGY VERSENYHÉTVÉGÉVEL A VÉGE ELŐTT
1. Szato Kimija 220 pont (már bajnok)
2. Kiss Pál Tamás 170
3. Markus Pommer 156
4. Kevin Giovesi 155

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik