BL: Az Inter topcsapat, topedzővel, Olaszország legjobbja – Klopp

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 09:04
null
Jürgen Klopp elismerően beszélt az Interről (Dotó: Getty Images)
Szerdán (ma) rendezik az Inter és a Liverpool párharcának első felvonását a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A mérkőzés előtt mind a két vezetőedző elárulta, mit vár az ellenféltől.

A Liverpool a párharc esélyese, de ezeket a meccseket le is kell játszani mondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője. – Azt szeretném, ha a játékosaim maguktól hoznának gyors döntéseket a pályán, ez jelentheti a különbséget. Nagyon összeszedettnek kell lennünk, hiszen elképesztő keretük van, elég egy rossz átadás a félpályánál, azonnal lekontráznak minket.”

Az olasz szakember hozzátette, elemezték Liverpool idei BL-meccseit bajnoki riválisuk, az AC Milan ellen, s tanultak az ott látottakból.

A Liverpool FC menedzsere, Jürgen Klopp is elismerően beszélt az ellenfélről: „Az Inter topcsapat, topedzővel, minden bizonnyal Olaszország legjobbja ebben az idényben. Kifejezetten jól működő klub, rengeteg technikás, kreatív játékossal. A maximumot kell nyújtatunk, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra.”

A Liverpool német trénere téli igazolásukról, Luís Diazról is szót ejtett: Fantasztikus labdarúgó, nagyon jó srác. Mint minden játékosnak, neki is némi időre van szüksége, hogy teljesen beilleszkedjen, ez így a normális. Élvezi, hogy itt lehet, imádja a futballt. Az edzéseken abba sem tudja hagyni a vigyorgást – sosem láttam még ilyet korábban.”

A liverpooliak védőjét, Trent Alexander-Arnoldot a keret mélységéről, erősségéről kérdezték: „Minden egyes poszton megvagyunk, rengeteg jó játékosunk van. Az idény ebben a szakaszában még mind a négy fronton érdekeltek vagyunk, ez elképesztő.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

21.00: Internazionale (olasz)–Liverpool FC (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Salzburg (osztrák)–Bayern München (német) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik