Anglia: parádés négyes védés az újonc kapustól, hiába – videó

Vágólapra másolva!
2022.09.15. 15:21
null
Cooke (9) tizenegyesének kivédésével kezdte Sandford a parádét (Fotó: facebook.com/theterras)
Nem sűrűn számolunk be az angol hatodosztályú bajnokság történéseiről, ám a hétközi fordulóban rendezett Bath City FC–Weymouth FC mérkőzésen a vendégek kapusa, Ryan Sandford a 92. percben olyan parádés védéssorozatot produkált, hogy kivételt teszünk. Mutatjuk is a jelenetet videón.

Hétfőn jelentette be az angol hatodosztályban szereplő Weymouth FC, hogy kölcsönvette a Millwalltól a korábbi utánpótlás-válogatott kapust, Ryan Sandfordot, miután a csapat mindkét kapusa megsérült. A 23 éves Sandford aztán másnap már be is mutatkozott, s ugyan a Bath City FC elleni találkozón 2–1-re kikapott a Weymouth, az új igazoláson nem sok múlott – a kapott gólokról nem tehetett, sőt, Cody Cooke a lenti videón 4:50-től látható gólját a világ bármely stadionjában büszkén tapsolnák a szurkolók.

A 92. percben pedig Sandford igazolta is, miért bíztak meg benne a Weymouth vezetői, amikor szerződtették: először kivédte Cooke büntetőjét, majd még további három kísérletet is óriási bravúrral hárított néhány másodpercen belül.

Ettől függetlenül a Weymouth vereséget szenvedett, s 8 forduló után két döntetlennel és hat vereséggel a hatodosztály utolsó, 24. helyén áll. Nem is csoda, hogy a mérkőzés másnapján menesztették David Oldfield vezetőedzőt, csütörtökön pedig kinevezték a helyére Bobby Wilkinsont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik