Anglia: főnyeremény – a Hull City jutott fel a PL-be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 19:59
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) élvonalba jutásért vívott rájátszásának döntőjében a Hull City Mohamed Diamé bombagóljával 1–0-ra legyőzte a Sheffield Wednesdayt, így a Burnleyhez és a Middlesbrough-hoz társulva feljutott a Premier League-be.

A másodosztályt a Hull City 83 ponttal a negyedik helyen zárta, majd a Derby Countyt 3–1-es összesítéssel kiejtve jutott a Wembleybe, míg a Sheffield Wednesday 74 ponttal a hatodik helyen fejezte a bajnokságot, majd a rájátszásból nagy meglepetésre, 3–1-es összesítéssel kigolyózta a második helyről, így az egyenes ági feljutásról éppen csak lemaradó Brightont.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Hull kezdte jobban a Wembleyben rendezett találkozót, az első félidőben Abel Hernández és Mohamed Diamé is közel járt a gólhoz, ám előbbi próbálkozásánál a több védést is bemutató sheffieldi kapus, Keiren Westwood mentett, míg utóbbi a kapufát találta el.

A második félidőben szinte semmit sem változott a játék képe, a Hull majdnem minden mutatóban felülmúlta ellenfelét, ám a találkozó első és egyetlen góljára így is a 72. percig kellett várniuk a szurkolóknak. Ekkor Mohamed Diamé unta meg a passzolgatást a sheffieldi tizenhatos előterében, és huszonöt méterről, pazarul tekert a bal felső sarokba – Westwood ebbe is beleért, hárítani azonban már nem tudott.

A mindent eldöntő találat

A hajrában már hiába rohamozott négy támadóval a sheffieldi alakulat, a Hull megőrizte egygólos előnyét, így egy év szünet után visszajutott az élvonalba, és – a Sky Sports információi szerint – nagyjából 170 millió font üti a markát, amelynek nagy részét a televíziós és egyéb jogdíjak teszik majd ki.

A „tigrisek" mellett korábban a bajnok Burnley és a második helyezett Middlesbrough jutott fel a másodosztályból a Premier League 2016–2017-es idényébe.

CHAMPIONSHIP
RÁJÁTSZÁS A PREMIER LEAGUE-BE JUTÁSÉRT, DÖNTŐ

Hull City–Sheffield Wednesday
1–0 (Diamé 72.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik