NHL: szétlövésben kapott ki a Ducks, hatot vágott a Flyers

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.06. 07:13
null
Claude Giroux főszerepet vállalt a Flyers győzelmében (Fotó: Reuters, archív)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Claude Giroux (két gól, egy assziszt) és Jakub Vorácek (két gól) vezette Philadelphia Flyers 6–4-re legyőzte a Washington Capitalst, míg az Anaheim Ducks szétlövésben maradt alul a Montreal Canadiensszel szemben. A New York Rangers annak ellenére kikapott a Torontótól, hogy a harmadik harmadban bő egy perc leforgása alatt két gólt is szerzett emberhátrányból.

 

A Philadelphia Flyers kanadai játékosa, Claude Giroux megállíthatatlan, és ezt a Washington Capitals ellen 6–4-re megnyert találkozón is bizonyította. A két gólig és egy asszisztig jutó hokis – aki a szezon első tizenöt meccsén nem talált a kapuba – az Edmonton Oilers elleni novemberi 9-i találkozó óta 48 fellépésén 23 gólt szerzett, és 57 pontig jutott. A fővárosiak legnagyobb klasszisa, Alekszandr Ovecskin gólt és asszisztot jegyzett.

Két szezon után győzelemmel tért vissza az NHL-be a 24 esztendős Dustin Tokarski. A Tampa Bay Lightning korábbi, a Montreal Canadiens jelenlegi kapusa – aki legutóbb 2012. március 19-án állt a kapuban NHL-meccsen – hat kísérletből négyet hárított a Keleti főcsoport listavezetője, az Anaheim Ducks ellen szétlövésben megnyert mérkőzésen, így elévülhetetlen érdemeket szerzett csapata sikerében.

A Toronto Maple Leafs hosszabbítás után győzte le a harmadik harmadban két emberhátrányos gólt szerző New York Rangerst, míg a Calgary Flames magabiztosan verte meg az Ottawa Senatorst.

Időközben lezárult az átigazolási időszak az NHL-ben: Lee Stempniak (Calgary Flames) a Pittsburghbe igazolt, Andrej Meszáros (Philadelphia Flyers) a Boston Bruinsban folytatja a pályafutását, Marián Gáborík (Columbus Blue Jackets) a Los Angeles Kingshez szerződött, míg Thomas Vanek (New York Islanders) a Montreal Canadienst választotta. Tuomo Ruutut (Carolina Hurricanes) a jövőben a New Jersey Devils mezében láthatjuk, Ales Hemskyt (Edmonton Oilers) az Ottawa Senators szerezte meg, Martin St. Louis (Tampa Bay Lightning) pedig a New York Rangers játékosa lett.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–Toronto Maple Leafs 2–3 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–Washington Capitals 6–4
Calgary Flames–Ottawa Senators 4–1
Anaheim Ducks–Montreal Canadiens 3–4 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik