NHL: hat meccs után kikapott a Washington; bostoni négyes

Vágólapra másolva!
2015.12.06. 07:44
null
A Winnipeg Jets szó szerint megverte a Washington Capitalst (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Keleti főcsoport második helyen álló Washington Capitals idegenben, hosszabbítás után 2–1-re kikapott a Winnipeg Jetstől, ezzel véget ért a hatmeccses győzelmi sorozata. A Boston Bruins 4–0-ra nyert Vancouverben, a Pittsburgh Penguins ötöt kapott Los Angelesben, míg a Detroit Red Wings hosszabbítás után győzte le a Nashville-t.

 

A Winnipeg Jets otthonában szakadt meg a Washington Capitals hatmeccses győzelmi sorozata. A házigazdák kapuját Connor Hellebuyck védte, aki harmadik NHL-meccsén 38 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez. A győztes gólt Mark Scheifele szerezte a hosszabbítás utolsó percében, a játékidő letelte előtt kevesebb mint 20 másodperccel.

A sorozatban harmadik győzelmét arató Los Angeles Kings a két gólt szerző Milan Lucic, valamint a gólt és két asszisztot jegyző Jake Muzzin vezérletével hazai jégen 5–3-ra megverte a Pittsburgh Penguins együttesét. A Királyoknál 2007 márciusa óta először fordult elő, hogy egy meccsen három védő is betaláljon.

A kétszer is kétgólos hátrányba kerülő Detroit Red Wings hosszabbítás után győzte le a Nashville Predatorst, melyben Shea Weber triplázott, míg a Boston Bruins magabiztosan nyert Vancouverben. A Torontóban Nazem Kadri, a Columbusban Nick Foligno, a Tampa Bayben pedig Nikita Kucserov járult hozzá két góllal csapata sikeréhez.

NHL, ALAPSZAKASZ
Winnipeg Jets
–Washington Capitals 2–1 – hosszabbítás után
Los Angeles Kings–Pittsburgh Penguins 5–3
Carolina Hurricanes–Montreal Canadiens 3–2
Detroit Red Wings–Nashville Predators 5–4 – hosszabbítás után
Ottawa Senators–New York Islanders 3–2 – hosszabbítás után
St. Louis Blues–Toronto Maple Leafs 1–4
Philadelphia Flyers–Columbus Blue Jackets 1–4
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 3–0
Vancouver Canucks–Boston Bruins 0–4
San Jose Sharks–Tampa Bay Lightning 3–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik