NHL: egy amerikai-mexikói, aki még a kanadaiakat is lenyűgözi

Vágólapra másolva!
2017.10.26. 16:52
null
Auston Matthews kiegyensúlyozottan teljesít
Jön az új generáció, Sidney Crosby és Connor McDavid után Auston Matthews emelkedik az NHL harmadik királyává.


Miközben a Pittsburgh Penguins új mellékszereplő-gárdával igyekszik emlékeztetni kétszeres címvédő önmagára, az újonc Vegas Golden Knights hihetetlen sikerszériával kezdett, a Tampa Bay Lightning is száguld, ahogy a neve sugallja, s szinte fel sem tűnik, hogy a Toronto Maple Leafs milyen biztatóan kezdett – hát még a legjobb játékosa, a mexikói-amerikai Auston Matthews!

A Leafs a divíziója 2. helyén áll jelenleg, Matthews pedig az első öt mérkőzése után épp úgy állt, mint tavaly ilyenkor, az újoncidényében: öt góllal és három assziszttal.

A nagy különbség, hogy esztendeje mesternégyessel indította NHL-pályafutását, ami nyilván fantasztikus, a szakemberek azonban többre értékelik, amit most csinál, hogy „elterítette” a gólmennyiségét, továbbá több összevetésben érezhető a javulása. Például már nem ismeretlen gyerek, úgyhogy a legjobb sorok ellen kell játszania; eközben jobban és felelősségteljesebben védekezik; nemcsak sok gólt szerez, hanem jókor is, hiszen két hosszabbítást döntött már el – szóval, kezd kiteljesedni a játéka, amivel ámulatba ejti Toronto nem könnyen ámulatba ejthető közönségét.

Matthews gólja a Chicago Blackhawks ellen:



Nem beszélve arról, hogy ezt nem kanadaiként, hanem amerikaiként és mexikóiként(!) teszi, ugye, márpedig a juharleveles-drukkerek kifeküdtek akkor is, amikor a szintén amerikai Phil Kessel volt a legjobbjuk. (Persze, hatalmas különbség, hogy most a csapat is jó, nem csak egyvalaki...)

„Mindig is azt mondtam: olyan, mint a fiatal Mario Lemieux – nyilatkozta Matthewsról a Washington Capitals edzője, Barry Trotz, és a dicsérete nem akármi, hiszen Lemieux olimpiai bajnok, világkupa- és kétszeres Stanley-kupa-győztes játékos volt, a történelem egyik legjobbja. – Nagy termetű, kiválóan tud korcsolyázni, elképesztően ügyes és versenyző típus, a semmiből csinál helyzeteket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik