NHL: Anaheim – négyből semmi; már a Detroit sem veretlen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.17. 07:39
null
A Colorado játékosai háromszor vették be Frederik Andersen kapuját (Fotó: ducks.nhl.com)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Detroit Red Wings hazai közönség előtt 5–3-ra kikapott a Carolina Hurricanestől, ezzel elszenvedte az első vereségét a mostani szezonban. A San Jose Sharks szétlövés után győzte le a New Jersey Devilset, a St. Louis Blues egy góllal nyert Vancouverben, míg az Anaheim Ducks a negyedik meccsét is elveszítette.

 

Három győzelem után kikapott a Detroit Red Wings, amely a Carolina Hurricanes ellen az egész mérkőzésen az eredmény után rohant. Az ötvenöt másodperc után előnybe kerülő vendégek a második harmadban már 3–0-ra is vezettek, ám a Red Wings felzárkózott egy gólra, a harmadik játékrészben esett újabb két találatot követően azonban már megkönnyebbülhettek a Hurricanes szimpatizánsai. A Carolina kiválósága, Eric Staal a tizenkettedik NHL-es szezonjában beütötte az első gólját a Detroitnak.

Az Anaheim Ducks továbbra is szenved, ezúttal a Colorado Avalanche-tól szenvedett vereséget, ráadásul a negyedik meccsén már harmadszor maradt lőtt gól nélkül. A Kacsák 245 perc alatt egyszer voltak eredményesek ebben az idényben, s a legutóbbi nyolc játékrészben egyszer sem.

A Toronto Maple Leafs megadta a módját az első sikerének, hiszen hat gólt szerezve verte meg az öt vereségnél tartó Columbus Blue Jackets együttesét, a San Jose Sharks négy meccs után is veretlen, míg a Winnipeg Jets és a St. Louis Blues 4–1-es mérleggel áll.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Toronto Maple Leafs 3–6 (1–0, 1–3, 1–3)
New Jersey Devils–San Jose Sharks 1–2 (0–1, 0–0, 1–0, 0–0, 0–1) – szétlövés után
Detroit Red Wings–Carolina Hurricanes 3–5 (0–1, 2–2, 1–2)
Winnipeg Jets–Calgary Flames 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)
Anaheim Ducks–Colorado Avalanche 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Vancouver Canucks–St. Louis Blues 3–4 (0–1, 1–2, 2–1)
Los Angeles Kings–Minnesota Wild 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik