A Warriors és a Bucks is lezárta, ott vannak a második körben

Vágólapra másolva!
2022.04.28. 08:41
null
A 30 ponttal záró Stephen Curry biztosította a GSW továbbjutását (Fotó: Getty Images)
A GSW egy szoros mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást a Denver ellen, a Milwaukee viszont nem adott esélyt a tartalékos Chicagónak.

 

Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 116–100

Nem adott esélyt a Milwaukee. A Zach LaVine és Alex Caruso (illetve ne feledjük, hogy Lonzo Ball) nélkül kiálló Chicagótól csoda lett volna, ha ebben a helyzetben életben tud maradni, a Bucks pedig kellően felpörögve, megfelelő mentalitással jött ki a parkettre és hamar nyilvánvalóvá tette, hogy le akarja zárni a párharcot. A hazaiak már az első negyedben tíz pont feletti előnyt építettek fel, a második játékrész derekán pedig 29-cel (!) is vezettek, valósággal megsemmisítették ellenfelüket – a nagyszünetben „csak” 18 volt közte, de így sem lehetett kérdés. A Bulls azért még rápróbált, a harmadik negyedben 11 egységig zárkózott vissza, de mielőtt szorossá vált volna a találkozó, a Milwaukee felpörgette a tempót és a Connaughton, Portis páros vezetésével megsorozta ellenfelét távolról – itt végleg eldőlt a derbi, hiszen pár perccel később már ismét bőven 20 pont felett járt a különbség. A záró etap innentől formalitássá vált, a Bucks összességében tükörsimán hozta a kötelezőt és ez a párharcra is igaz: az első két mérkőzés kellett ahhoz, hogy playoff-fordulatszámra pörögjön fel a bajnok, utána viszont átgázolt ellenfelén. Ezzel továbbjutott a második körbe, ahol a Brooklynt kisöprő Boston lesz majd az ellenfél, méghozzá pályahátrányból úgy, hogy Khris Middletonra minimum a széria első meccsein nem számíthatnak – az már egészen más feladat lesz...

Ehhez kevés volt a Chicago.
Ilyen tartalékos felállásban nem nagyon várhattunk mást a Bullstól, a Milwaukee szépen összezárt DeMar DeRozan körül, aki kénytelen volt a társakat dobatni, a problémát viszont az jelentette, hogy a társak az üreseket sem dobták be. A vendégek végül 12-vel több triplát emeltek rá, mint ahány kettest, de csak 28.8 százalékkal céloztak távolról, miközben DeRozan 26 percig pont nélkül állt és végül úgy jutott el összesen tíz mezőnykísérletig, hogy többet is kézen át, védők szorításából engedett el. Nik Vucsevics 19 pontja, 16 lepattanója és 6 gólpassza szép, illetve a sok üres helyzetből összehajigált 23 pontot Patrick Williams, de igazából nem volt közük a mérkőzéshez – a túloldalon Janisz Adetokunbo úgy dobott 33 pontot 11/15-ös mezőnymutatóval, hogy csak 30 percet játszott és a második félidőben már inkább csak passzolt, a padról pedig 9/15 triplát tett hozzá az Allen, Connaughton páros. A Chicago számára itt ért véget ez a szezon, volt időszak, amikor többet ígért számukra, de ez a keret most először jutott el a playoffba, meglátjuk, hogy egészségesebben mennyire lesznek veszélyesek jövőre.

A Bucks legjobb dobói: Adetokunbo 33, Connaughton 20/18, Portis 14/6
A Bulls legjobb dobói: Williams 23/12, Vucsevics 19/9, White 17/12

A párharc végeredménye: 4:1 a Bucks javára.


Golden State Warriors–Denver Nuggets 102–98

Megcsinálta a clutch játékokat a GSW. Végig szoros, kiélezett mérkőzést vívtak a felek, a párharc során most először fordult elő, hogy mindkét csapat komoly védekezést mutatott be és igazi playoff-hangulatot teremtettek. Az első félidőben szinte végig a Warriors vezetett néhány ponttal, de még a nagyszünet előtt fordított a Denver és onnantól a vendégek jártak előrébb, sőt a harmadik negyedben tíz pont is volt a Malone-legénység előnye, ez volt a legnagyobb különbség bármelyik irányba az este folyamán. Itt aztán Steph Curry három triplájával stabilizálta magát a GSW és onnantól már közel tudott maradni, majd szűk hét perccel a mérkőzés vége előtt, 86–84-nél vette vissza újra a vezetést Steve Kerr alakulata. 90–90-nél még egyszer egyenlített a Nuggets, de az utolsó bő két perc a Warriorsé lett: Curry labdájából Gary Payton II dobott egy clutch kettest, aztán a hazaiak bemutattak egy parádés védekezést és lejárt a denveri támadóidő, majd Curry ment el a gyűrűig és dobott be egy nehéz duplát. Itt a Denver Nikola Jokics révén válaszolt, de a következő, többszörösen túljátszott és látszólag már elrontott támadás végén Payton II bebombázott egy lélekölő triplát, majd Jokics újabb kettese után, fél perccel a vége előtt Curry ziccere döntötte el a küzdelmet – a hajrában egyszerűen képtelen volt hibázni a Warriors. Curry az itt hozott rengeteg sorsdöntő játékával együtt 30 pontig, 5 gólpasszig és 5/11 tripláig jutott, Klay Thompson 15 ponttal, 9 lepattanóval, 3 szép gólpasszal és 4 labdaszerzéssel szólt hozzá, Draymond Green 11 pontot, 6 gólpasszt és 3 blokkot tett a közösbe, Payton II pedig 15 ponttal és 3/4 hármassal jelentkezett. Ugyan a lepattanózást nagyon elbukták ezen az estén, de ezúttal találtak megoldást a hajrában, így 4–1-gyel ott vannak a következő körben és várják a Memphis–Minnesota párharc győztesét.

Mindent megtett a Nuggets. Messze az eddigi legszigorúbb védekezését kapta elő a Denver, a vendégek 52–40-re nyertek a festékben és 50–37-re lepattanózásban – 14–6 volt a támadók aránya, nagyon felszívták magukat erre az estére. Támadásban Nikola Jokics az, akire most sem lehetett panasz, a center 30 pontot dobott (12-t az utolsó szűk négy percben) 19 lepattanóval és 8 gólpasszal, csak a hat eladott labdáját, illetve az öt faultját róhatjuk fel neki, de utóbbi nem jelentett végzetes gondot, mert a helyén játszó Cousinsszal is jöttek a pontok – ő 19-et szórt 15 perc alatt. A triplák viszont teljességgel hiányoztak, csapatszinten 6/29-et (20.7 százalékos) dobtak távolról, illetve a kilenc kihagyott büntető sem segített – ha kicsit jobban céloznak, kiharcolhatták volna a hatodik meccset, de a párharc elején meglévő problémáik végzetesnek bizonyultak, azokat már nem tudták kijavítani.

A Warriors legjobb dobói: Curry 30/15, Thompson 15/3, Payton II 15/9
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 30, Cousins 19/6, Gordon 15

A párharc végeredménye: 4:1 a Warriors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik