Vizes vb: „Azt vettük észre, egyszer csak elkezdtünk zuhanni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.28. 09:37
null
Ezen a szórakozóhelyen szakadt le a galéria (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a vizes világbajnokságon szereplő magyar női vízilabda-válogatott tagjai is ott voltak abban az éjszakai klubban, ahol beomlott a galéria, és emiatt két dél-koreai állampolgár az életét vesztette. A játékosok az esetről elmondták, a gyors reakciójuk és egymás kisegítése is kellett ahhoz, hogy ne essen semmi bajuk, és még a pánik kitörése előtt elhagyják a szórakozóhelyet.

„Azt vettük észre, egyszer csak elkezdtünk zuhanni – elevenítette fel a történteket az M4 Sportnak Leimeter Dóra. – Szerencsére voltak, akik fent maradtak és meg tudtak minket fogni. Azt gondolom, nagyon gyorsan tudtunk reagálni és elsők között voltunk, akik kimentek. Az is nagy szerencse, hogy egy kupacban voltunk, így amikor kimentünk, mindenkit megszámoltunk, hogy megvagyunk-e. Szerencsére kisebb sérülésekkel megúsztuk a dolgot.”

„Azt gondolom, hogy sokan voltunk fenn. Tele volt a szórakozóhely, az egyik zeneszámra jobban elkezdtünk ugrálni, és ekkor szakadt le a galéria – tette hozzá Gurisatti Gréta. – Nagy szerencsénk volt, hogy Nusival (Illés Anna – a szerk.) félig egy vaslécen álltunk, ezért csak az egyik lábunk csúszott le, és a többieket gyorsan fel tudtuk húzni, így nem lett nagyobb baja senkinek. Az első reakciónk az volt, hogy azonnal menjünk ki. Olyan hangos volt a zene, hogy sokaknak fel sem tűnt, hogy mi történt, és még a tömeg előtt ki tudtunk jutni. Fél perccel az eset után már nem voltunk benn.”

A halálos baleset a versenyzők szállásához közel eső egyik többszintes klubban történt. A hatóságok tájékoztatása szerint összesen 370-en tartózkodtak a klubban, amikor a 2.5 méteres magasságban lévő galéria egyenesen a mulatozókra esett, akik közül sokakat törmelékdarabok találtak el. Kilenc sportoló könnyebben megsérült: négy amerikai, két új-zélandi, egy holland, egy olasz és egy brazil. A brazil állampolgárt leszámítva mindannyian vízilabdázók.

A magyar női válogatott – a férfiakhoz hasonlóan – a negyedik helyen zárta a világbajnokságot.

A Nemzeti Sportot az eseményről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (Kvangdzsu), Kovács Erika (Budapest)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik