Vizes vb: „A koreaiak két hónapja kezdtek el vízilabdázni”

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Kvangdzsu), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 16:37
null
Az eredmény önmagáért beszél (Fotó: Derencsényi István)
Történelmi győzelmet aratott magyar idő szerint vasárnap hajnalban a magyar női vízilabda-válogatott, amely 64–0-ra múlta felül a házigazda Dél-Koreát. A nyolc találatig jutó Gurisatti Gréta nem tudta, hogy történelmi gólt szerzett.

 

A hatvanharmadik magyar gól történelmi volt Dél-Korea ellen: korábban sohasem nyert még senki ekkora különbséggel vízilabdameccset (a rekordot egy 1985-ös Jugoszlávia–Guatemala 62–0-s universiade-meccs tartotta).

„Ó, királyság. Amúgy ez nem izgatott minket, csak szerettük volna, hogy ne a gólkülönbségen múljon, ha körbeverés lenne a csoportban, bár azért nem valószínű a nyolcgólos kanadai siker. Örülök, hogy sikerült magunkat ennyire belőni, és jó, hogy nagyon kevés ziccert hagytunk ki. Persze nem ezért jöttünk ide” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a történelmi találatot jegyző Gurisatti.

Arra a kérdésre, hogy volt-e valami részcél, például az egyik negyedbeli csapat szerezzen több gólt, mint a másik, úgy válaszolt, ez elején pont így volt.

„Az első csapat játszott, mi meg a napon vártunk, hogy bemenjünk, így poénkodtunk, hogy az első sornál többet kell lőni. Nyilván nem csináltunk belőle presztízskérdést, csak arra szolgált, hogy kicsit magunkat is feldobjuk. Egyébként minden tiszteletem a dél-koreai csapaté, mert ha jól tudom, két hónapja kezdtek el vízilabdázni. Sokan biztosan sajnálják őket, és nem a mi hibánk, hogy ilyen különbségű győzelem lett a vége, szeretném hangsúlyozni, nagy dolog, hogy itt lehetnek, remélem, jó élmény marad nekik a vébé.”

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó)

FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
NŐI VÍZILABDA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 64–
0 (16–0, 18–0, 16–0, 14–0)
Kvangdzsu,
500 néző. Vezette: Cheng (szingapúri), Waldow (új-zélandi)
MAGYARORSZÁG:
Gangl – SZILÁGYI D. 10, Keszthelyi 5, Illés 3, PARKES 11, Vályi V. 3, Leimeter 3. Csere: Magyari (kapus), GURISATTI 8, TÓTH-CSABAI 7, Gyöngyössy 2, Horváth B. 4, RYBANSKA 8. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
DÉL-KOREA:
Oh – Lim, Lee Cse Dzsung, Lee Dzsun Geun, Szon, Kim Je Dzsin, Cso. Csere: Kim Min Dzsu (kapus), Jun, Kwon, Ryan, Csoj, Kjung. Szövetségi kapitány: Dzsin Man Keun
Gól – emberelőnyből:
5/5, ill. –
Gól – ötméteresből:
3/3, ill. –

A MÉRKŐZÉS TUDÓSÍTÁSÁT ÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik