Női vízi ob I: az ötödik meccs dönt az aranyról

Vágólapra másolva!
2015.05.20. 19:47
A Szentes nyerte meg a női vízilabda ob I döntőjének negyedik összecsapását, így 2–2-re egyenlített az UVSE elleni, az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcában.

Az ötödik meccs dönt a női vízilabda ob I döntőjében (Fotó: Reviczky Zsolt)
Az ötödik meccs dönt a női vízilabda ob I döntőjében (Fotó: Reviczky Zsolt)

A múlt heti első mérkőzést ötméteresekkel nyerte meg az UVSE, a második összecsapáson hazai vízben viszont négygólos, magabiztos győzelmet aratott a Szentes.

A vasárnapi harmadik csata Budapesten fővárosi sikert hozott, így a szerdai negyedik meccs tétje úgy hangzott: ha megint Áts Bertalan csapata nyer, megfosztja bajnoki címétől a Tóth László igazgatta vidéki együttest, ellenkező esetben viszont folytatódik a pólós párviadal.

A házigazda úgy kezdte az újabb mérkőzést, hogy „ragaszkodik" az ötödik találkozóhoz. Gyorsan megszerezte a vezetést, és bár az UVSE rendre egyenlített, az első negyed 4-3-as hazai vezetéssel zárult. A második játékrészben még inkább rákapcsolt a Szentes, és a nagyszünetig 10-6-ra elhúzott.

A harmadik játékrészben is a vendéglátók diktáltak, hatgólosra növelve a különbséget 14-8. Az UVSE a záró szakaszt döntetlenre hozta, de a sima vereség tényén változtatni nem tudott, a vége 18-12-es szentesi siker lett.

A mindent eldöntő ötödik összecsapásra szombaton kerül sor a Hajós uszodában.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
HUNGERIT-SZENTES–UVSE-CENTRÁL 18–12
(4–3, 6–3, 4–2, 4–4)
Szentes, 640 néző. Vezette: Petik András, Székely Balázs
SZENTES: Bolonyai – Hevesi 2, VAN DER SLOOT 4, Pengő 1, BUJKA 4, KÖVÉR-KIS 3, Miskolczi 1. Csere: Gundl (kapus), Kádár 1, Pócsi, Gémes 1, Győri 1, Rácz, Farkas T.
UVSE: Gangl – Sikter 1, Keszthelyi 4, Csabai, TÓTH I. 2, Szücs G. 1, Kisteleki H. 3. Csere: Kiss A. (kapus), Kövesdi, Azumah, Kuna Sz., Korényi, Hertzka Orsolya 1, Bicskei R.
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 7/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 6/5
Kipontozódott: Gémes (29. p.)

DÖNTŐ
(A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.)
UVSE-CENTRÁL–HUNGERIT-SZENTES, AZ ÁLLÁS: 2–2
UVSE–Szentes 9–9, ötméteresekkel: 9–8
Szentes–UVSE10–6
UVSE–Szentes
11–7
Szentes–UVSE
18–12
UVSE–Szentes
május 23.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik