Női vízi ob I: ötméterespárbaj döntött a finálé első meccsén

Vágólapra másolva!
2015.05.11. 19:25
null
A nagy csata végén a sárga sapkás UVSE örülhetett az finálé első meccse után (Fotó: Mirkó István)
Ötméteresekkel az UVSE szerzett vezetést a női vízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén. A fővárosiak a rendes játékidő 9–9-es döntetlenje után hihetetlen párbajban 9–8-ra múlták felül a Szentest.

 

A találkozó Szücs Gabriella góljával hazai vezetéssel kezdődött, és a Szentes nem is tudott vezetni a mérkőzésen. Az első negyed 1–1-es döntetlenje után szünetben 4–2-re vezetettek az újpesti csapat, amely a negyedik negyed elején háromgólos előnyben volt. A vendégek viszont nagyot hajráztak, és Bujka Barbara vezetésével kiegyenlítettek, Keszthelyi Rita pedig az utolsó másodpercekben csak a kapufát találta el.

Az ötméteresek során viszont inkább a szentesieknek állt a meccs, hiszen az első sorozat végén lezárhatták volna az összecsapást, de Gangl Edina védése után folytatódott a párbaj, amely végül csak a 11. párban dőlt el Kövér-Kiss Réka kapufájával.

A párharc második mérkőzését csütörtökön rendezik.

NŐI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
UVSE-CENTRÁL–HUNGERIT-SZENTES 9–9
(1–1, 3–1, 3–2, 2–5) – ötméteresekkel 9–8
Hajós uszoda, 300
néző. V: Németh András, Petik András
UVSE:
GANGL – Sikter 1, Keszthelyi 2, Csabai, TÓTH I. 1, SZÜCS G. 4, Kisteleki H. 1. Csere: Kövesdi, Kuna Sz., Hertzka Orsolya, Azumah, Korényi Zs. Edző: Áts Bertalan
SZENTES:
Bolonyai – Hevesi, Van der Sloot, Pengő, BUJKA 3, Kövér-Kis 3, MISKOLCZI 1. Csere: GÉMES 2, Kádár, Pócsi, Győri, Rácz. Edző: Tóth László
Gól – emberelőnyből:
12/1, ill. 9/1
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. –
Kipontozódott:
Van der Sloot (30. p.), Bujka (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– Döntőhöz méltó mérkőzést játszott a két remek csapat. Három negyedig mi uraltuk a játékot, három góllal is vezettünk. A végjátékban aztán a kapufáról kipattantak a lövéseink, a Szentes viszont az utolsó három kísérletével egyenlített. Aztán jöttek a büntetők, ahol a mezőnyjátékosainknak és kapusunknak köszönhetően megnyertük a meccset.
Tóth László:
– Megjártuk a poklot és a mennyet, a rendes játékidőben és az ötmétereseknél is. Csak azt tudom mondani, hogy büszke vagyok azokra a lányokra, akik felemelik a kezüket, amikor jelentkezni kell, és vállalják a lövéseket egy ilyen kiélezett meccsen, egy ilyen ellenfél otthonában. Pici hiányérzet van bennem, mert az első két negyedben bátortalanok voltak a lövéseink. Akkor még jobban elhúzhatott volna az ellenfél, a második félidőben mutatott játék viszont hatalmas lelki pluszt ad nekik is és nekem is.

DÖNTŐ
(A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.)
UVSE-CENTRÁL–HUNGERIT-SZENTES, AZ ÁLLÁS: 1–0
UVSE–Szentes 9–9, ötméteresekkel: 9–8
Szentes–UVSEmájus 14.
UVSE–Szentes
május 17.
Szentes–UVSE
május 20. – ha szükséges
UVSE–Szentes
május 23. – ha szükséges

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik