Női vízi ob I: a Szentes hazai sikerrel egyenlített a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.14. 20:16
A Hungerit-Szentes pályaválasztóként négy góllal nyert a női vízilabda ob I döntőjének második felvonásán, így az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 1–1-re alakított az állást az UVSE-Centrál ellen. Folytatás vasárnap 19.05 órától a Hajós uszodában.

A második negyed elején szerezte első gólját a fővárosi csapat, addig a házigazdák már kétszer betaláltak. Az UVSE első találatára zsinórban három hazai gól érkezett válaszként, a félidőre néggyel meglépett a Szentes (6–2). A harmadik játékrészben viszont kapaszkodott az UVSE, feljött kétgólos hátrányra, és támadhatott a mínusz egyes állásért, ám a záró negyednek mégis plusz hárommal vágott neki a házigazda. Ott kétszer is feljött kétgólos különbségre az UVSE, de a Szentes jól tartotta az állásait, majd a hajrában lőtt két góllal meggyőzővé tette a sikerét.

A győztes együttesben Gémes Anett, a vesztesben Kisteleki Hanna szerzett mesterhármast.

NŐI VÍZILABDA OB I DÖNTŐ
MÁSODIK MÉRKŐZÉS
HUNGERIT-SZENTES–UVSE-CENTRÁL 10–6 (2–0, 4–2, 1–2, 3–2)
Szentes, 600
néző. V: Molnár T., Kun Gy.
SZENTES: BOLONYAI – Hevesi 1, KÖVÉR-KIS 2, Pengő, Bujka 1, Miskolczi 1, Van der Sloot 1. Cs: Gundl (kapus), Kádár 1, Rácz, GÉMES 3, Győri, Pócsi. Edző: Tóth László
UVSE: Gangl – Sikter 1, Csabai, Keszthelyi, TÓTH I. 2, KISTELEKI H. 3, Szücs G. Cs: Kövesdi, Azumah, Hertzka Orsolya, Kun Sz. Edző: Áts Bertalan
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 9/2
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/1
Kipontozódott: Miskolczi (32. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Tóth László:
– Felkelt a disznó! Végig mi irányítottuk a mérkőzést, egy-két apró kivételtől eltekintve megfelelő pszichikai állapotban játszották végig a lányok a négy negyedet. A védekezésünk elsőrangú volt, ennek köszönhetően nyertünk. A tíz lőtt gól is jó, de a hat kapott a nagy szó. Remek volt a kapusteljesítményünk, de mindenki hozzátett a védekezéshez. A lányok élvezték a meccset, bírták is erővel, várjuk a vasárnapot.
Áts Bertalan: – A baj az volt, hogy a Szentes jobb volt nálunk... Átvette az irányítást, mi pedig elkezdtünk kapkodni, főleg támadásban, aztán vagy nem volt szerencsénk a lövésekkel, vagy mondhatjuk, hogy Bolonyai Flóra védett jól. Vasárnap hazai pályán folytatjuk, bízom benne, hogy sikerrel.

DÖNTŐ
(A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.)
UVSE-CENTRÁL–HUNGERIT-SZENTES, AZ ÁLLÁS: 1–1
UVSE–Szentes 9–9, ötméteresekkel: 9–8
Szentes–UVSE10–6
UVSE–Szentes
május 17.
Szentes–UVSE
május 20.
UVSE–Szentes
május 23. – ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik