HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.08.11 20:21 Frissítve: 2017.08.11 20:50

Masters-vb: a végére ismét gála – Benedekék már a négy között

Nehezen indult, de gála lett a vége: a Millennium magabiztosan győzte le 16–1-re az amerikai Darkside-ot a masters vízilabda-világbajnokság 40+-os korcsoportjának negyeddöntőjében.

HIRDETÉS

 

A végére ismét gála lett belőle (Fotók: Koncz György)

Az már az első negyedben látszott, hogy a negyeddöntőben nehezebb dolga lesz az olimpiai bajnokainkkal felálló Millenniumnak az amerikai Darkside ellen, mint a korábbi két csoportmeccsen. Bár Molnár Tamás centergóljával gyorsan megszerezte a vezetést Kemény Dénes együttese, a folytatásban inkább a védekezésé, illetve mindkét oldalon a védéseké volt a főszerep. A második gólra az utolsó percig várni kellett, akkor az amerikaiak kiállított játékosa szabálytalanul avatkozott játékba, Benedek Tibor váltotta gólra az ötméterest.

Balkezes klasszisunk a második negyed elején a gólpasszokban jeleskedett: először Varga Zsolttal játszott össze kiválóan, majd ismét őt hozta helyzetbe, a labda azonban a felső kapufáról Kásás Tamás elé pattant, aki elegánsan a kapuba pöckölte azt. Aztán maga Benedek is újra betalált, tanári módon lőtte ki a hosszú alsót. „Van még a gyerekben” – jegyezte meg a félidőben édesapja, Benedek Miklós színművész.

Újra tömött lelátók előtt játszottak olimpiai bajnokaink

A harmadik negyedet egyébként 7–1-ről kezdte a Millennium, és gyorsan újabb két góllal növelte a különbséget. A Darkside kapusa, Dan Della Maggiora továbbra is remekül védett, a játékostársak támadásait azonban rendre hatástalanították a mieink.

A negyedik negyed előtt 10–1-re vezettek a Kemény-legények, ez tulajdonképpen eldőlt – állapította meg a helyszíni kommentátor, Hajdú B. István. Sokat nem rizikózott ezzel a kijelentésével, főleg úgy, hogy Biros Péter megszerezte a tizenegyedik találatunkat is, így már közte tíz volt az állás.

A következő találatnál aztán kitört a tapsvihar a nézőtéren, volt, aki a masters-vb góljának nevezte Kásás zseniális passza után Varga Zsolt nem különben szenzációs centergólját. Na, de Székely Bulcsú találata sem volt csúnya: szélsőnk megúszott, majd úgy tűnt, az őt beérő védővel nem áll le birkózni. Benézett középre, majd ezzel a lendülettel belőtte a labdát a rövidbe.

Varga Zsolt lőtte a meccs egyik legszebb gólját

A 16–1-es végeredményt aztán mégsem ő, hanem a házi góllövőlistát vezető Benedek Tibor állította be. Szombaton az elődöntőben a magyar Oázis együttese lesz az ellenfél, szintén 19 órától.

17. FINA MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI VÍZILABDA (40+)
NEGYEDDÖNTŐ

Millennium (magyar)–Darkside (amerikai) 16–1 (2–0, 5–1, 3–0, 6–0) 
A magyar gólszerzők: Benedek (3), Kásás (2), Molnár T. (2), Varga Zs. (2), Biros, Fodor, Kiss G., Märcz, Székely, Vári, Varga T.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.21 09:06:13

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona), HATÁR DÁVID (Budapest)

Bíró Attila csapata a második helyen zárta a csoportot – jönnek az olaszok.

2018.07.20 23:37:34

Vízilabda VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egy valamivel több mint négymillió lelket számláló országnak – gondolom én – nem is lehet nagyobb, tökéletesebb sportiskolája, mint a hatalmas, gyönyörű hon maga, amely mindenütt ott van a gyermekek talpa alatt.

2018.07.20 11:54:30

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)/MAROSI GERGELY (Budapest)

A németek ellen épphogy meglett a csoportmásodik hely, folytatás valószínűleg Hollandia ellen.

2018.07.19 17:58:46

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

Bíró Attila lányai az első igazán nagy győzelmüket aratták az Európa-bajnokságon.

2018.07.18 11:27:08

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona), HATÁR DÁVID (Budapest)

A 9. percben már 6–0-ra vezetett az ellenfél, sima volt a csoportrangadó.

HIRDETÉS
HIRDETÉS