nemzetisport.hu 2017.08.11 20:21 Frissítve: 2017.08.11 20:50

Masters-vb: a végére ismét gála – Benedekék már a négy között

Nehezen indult, de gála lett a vége: a Millennium magabiztosan győzte le 16–1-re az amerikai Darkside-ot a masters vízilabda-világbajnokság 40+-os korcsoportjának negyeddöntőjében.

 

A végére ismét gála lett belőle (Fotók: Koncz György)

Az már az első negyedben látszott, hogy a negyeddöntőben nehezebb dolga lesz az olimpiai bajnokainkkal felálló Millenniumnak az amerikai Darkside ellen, mint a korábbi két csoportmeccsen. Bár Molnár Tamás centergóljával gyorsan megszerezte a vezetést Kemény Dénes együttese, a folytatásban inkább a védekezésé, illetve mindkét oldalon a védéseké volt a főszerep. A második gólra az utolsó percig várni kellett, akkor az amerikaiak kiállított játékosa szabálytalanul avatkozott játékba, Benedek Tibor váltotta gólra az ötméterest.

Balkezes klasszisunk a második negyed elején a gólpasszokban jeleskedett: először Varga Zsolttal játszott össze kiválóan, majd ismét őt hozta helyzetbe, a labda azonban a felső kapufáról Kásás Tamás elé pattant, aki elegánsan a kapuba pöckölte azt. Aztán maga Benedek is újra betalált, tanári módon lőtte ki a hosszú alsót. „Van még a gyerekben” – jegyezte meg a félidőben édesapja, Benedek Miklós színművész.

Újra tömött lelátók előtt játszottak olimpiai bajnokaink

A harmadik negyedet egyébként 7–1-ről kezdte a Millennium, és gyorsan újabb két góllal növelte a különbséget. A Darkside kapusa, Dan Della Maggiora továbbra is remekül védett, a játékostársak támadásait azonban rendre hatástalanították a mieink.

A negyedik negyed előtt 10–1-re vezettek a Kemény-legények, ez tulajdonképpen eldőlt – állapította meg a helyszíni kommentátor, Hajdú B. István. Sokat nem rizikózott ezzel a kijelentésével, főleg úgy, hogy Biros Péter megszerezte a tizenegyedik találatunkat is, így már közte tíz volt az állás.

A következő találatnál aztán kitört a tapsvihar a nézőtéren, volt, aki a masters-vb góljának nevezte Kásás zseniális passza után Varga Zsolt nem különben szenzációs centergólját. Na, de Székely Bulcsú találata sem volt csúnya: szélsőnk megúszott, majd úgy tűnt, az őt beérő védővel nem áll le birkózni. Benézett középre, majd ezzel a lendülettel belőtte a labdát a rövidbe.

Varga Zsolt lőtte a meccs egyik legszebb gólját

A 16–1-es végeredményt aztán mégsem ő, hanem a házi góllövőlistát vezető Benedek Tibor állította be. Szombaton az elődöntőben a magyar Oázis együttese lesz az ellenfél, szintén 19 órától.

17. FINA MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI VÍZILABDA (40+)
NEGYEDDÖNTŐ

Millennium (magyar)–Darkside (amerikai) 16–1 (2–0, 5–1, 3–0, 6–0) 
A magyar gólszerzők: Benedek (3), Kásás (2), Molnár T. (2), Varga Zs. (2), Biros, Fodor, Kiss G., Märcz, Székely, Vári, Varga T.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.08 09:37:59

Vízilabda GALAMBOS DÁNIEL

Az olimpiai bajnok vízilabdázó azt is elmondta, szerinte hogyan lehet sikeres a magyar válogatott.

2017.12.06 17:01:10

Vízilabda nemzetisport.hu

Az olimpiai bajnok center legnagyobb szerelmi csalódása nem egy nőhöz, hanem a labdarúgáshoz kötődik.

2017.11.26 11:04:43

Vízilabda BALLAI ATTILA

„Ennél jobb már csak a dobogó tetején volt. Nincs annál tisztább örömforrás az életben, amit ott érzel…”

2017.10.28 08:45:00

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A válogatottól egy időre búcsút vevő klasszis ugyanígy döntött volna, ha legyőzzük a horvátokat.

2017.10.16 16:56:38

Vízilabda L. PAP ISTVÁN

1927 – 90 éves lenne a magyar sport örök kapitánya, Gyarmati Dezső.