KoroNapló: Óvatos kirajzás, óvatos öröm – Kemény Dénes

KEMÉNY DÉNESKEMÉNY DÉNES
Vágólapra másolva!
2020.05.20. 07:52
A háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, Kemény Dénes örül a lazításnak, de még elővigyázatosságra int – a futballmeccsekről pedig hiányolja a szurkolókat.

 

Mindenki nagy örömére eljött a várva várt lazítás időszaka. Igazából ahogy látom az utcákon, köztereken, az emberek szeme mosolyog, keveseknek a szája is, de a többség szerencsére még hordja a maszkot. Noha nem vagyok specialista a kérdésben, tanulmányaim alapján mindenkinek azt tanácsolnám, hogy a saját területén továbbra is legyen óvatos, ideértve a maszk viselésén túl a kézfogás mellőzését, a távolságtartást, mert ennek a járványnak a legalattomosabb oldala a hosszú lappangási idő és a tünetmentes átesés közben történő fertőzés. Úgyhogy óvatos kirajzás, óvatos öröm!

A mi mindennapjaink sem igen változtak: Márk itthon tanul, utána egy kis erdő vagy vízpart, az asszony is itthonról intézi a munkát, és csak a legfontosabb okkal megy ki. Nekem is megnőtt a napi laptophasználati időm, a nemzetközi pólóügyekről írtam már egy héttel ezelőtt, azokban most nincs dolgom, idehaza viszont annál több. Közeledik a Testnevelési Egyetemen a vizsga- és felvételi időszak, és ez ad most egyre több sürgős feladatot, a végzős Bsc és Msc „diákok” szakdolgozataival, az online felvételik teszt- és esszékérdéseivel tényleg komolyan kell foglalkozni – aki szokás szerint alázatos, az semmilyen területet sem nagyolhat el, mert az tiszteletlenség lenne. Úgyhogy ezekben a napokban e tennivalók rendesen lemerítik az informatikai eszközeim akkumulátorait, elő kellett szednem a „tédugót”, hogy a gép és a telefon is folyamatosan működjön.

Közben zajlik a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és az Origo közös, „A pólosok pólosa” szavazása, az eredmény még nem, csak a szavazásra felkértek névsora ismert. Abban biztos vagyok, hogy a győztes érdemes lesz a címre, abban viszont messze nem, hogy a szavazatokban az érzelmeket vagy az elért eredményeket látjuk majd viszont.

Na és a legnépszerűbb sportág, a foci: újraindul minden, lesz bajnok, kupagyőztes és kieső! Ez egyben azt is jelentheti, hogy ez az utolsó koronaplóm, lesz már végre igazi, friss sporttéma ezeken az oldalakon. Még csak annyi: nagyon várom már, hogy a szurkolók is ott lehessenek a focimeccseken, láttam egy-két üres lelátós felkészülési meccset, azt kell mondjam, ez így más sportág…

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok),Kemény Dénes(Magyarország),Krueger John-Henry(Egyesült Államok),Davide Lanzafame(Magyarország),Planéta Szimonetta(Franciaország)

Korábban: Gulácsi Péter(Németország), Ligetvári Patrik(Spanyolország),Pádár Krisztián(Oroszország),Vojvoda Dávid(Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik