Férfi vízi: kétgólos vereség, az olaszoké a Vodafone-kupa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.11. 20:46
null
Az olaszok nyerték meg a Vodafone-kupát (Fotó: Koncz György)
Az olasz vízilabda-válogatott nyerte meg a Vodafone-kupát, miután a 3. fordulóban 8–6-ra legyőzte a Benedek Tibor irányította magyar együttest.

Mindkét csapat megnyerte az ausztrálok és a spanyolok elleni meccsét is, így gyakorlatilag döntőre került sor szombat este.

A mieink alaposan beragadtak, Aicardi mindjárt az első támadásból előnyhöz juttatta az olaszokat, majd Giorgetti megpattanó lövése kötött ki a kapuban, mielőtt Aicardi ismét betalált, így villámgyorsan ellépett három góllal az olasz válogatott (0–3).

A Benedek-csapat centerből Bedő Krisztián révén törte meg a jeget, majd a nagyszünet előtt a 250. válogatott mérkőzését játszó Szivós Márton is szépített. A második félidőben Vámos a kapufa segítségével egyenlített, Varga Dániel távoli találatával pedig már nálunk volt az előny (4–3)!

Jött azonban az újabb fordulat, és Di Fulvio gólja már 6–4-es olasz vezetést jelentett, ezt követően pedig kétszer ugyan feljöttünk mínusz egyre, de a remekül pólózó, négy góllal záró Matteo Aicardival nem bírt a csapat (6–8). A tornagyőzelem így az olaszoké, a harmadik helyet az ausztrálok felett diadalmaskodó spanyolok szerezték meg.

„Hátul nagyon hatékonyak voltunk, elöl viszont rengeteg emberelőnyt kihasználatlanul hagytunk” – szólt Benedek Tibor szövetségi kapitány villámértékelése.



FÉRFI VÍZILABDA
VODAFONE-KUPA (MARGITSZIGET)
3. FORDULÓ

Magyarország-Olaszország 6–8 (1–3, 1–0, 2–2, 2–3)
Hajós Alfréd Uszoda, 3200
néző. Vezette: Peris (horvát), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Decker A. – Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi, Szivós 1, Varga Dániel 2, Hárai. Csere: Vámos 2, Nagy Á., Angyal, Manhercz K., Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Olaszország: Tempesti – Di Fulvio 1, Figlioli, Giorgetti 2, Fondelli, Giacoppo, Aicardi 4. Csere: Velotto, Presciutti, Gitto, Luongo 1, Renzuto. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól/emberelőnyből: 3/13, illetve 2/5
Gól/kettős emberelőnyből: –, illetve 1/1
Kipontozódott: Figlioli (26.), Presciutti (31.)



Spanyolország–Ausztrália 9–6 (3–1, 2–2, 2–1, 2–2)

A végeredmény: 1. Olaszország 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Spanyolország 3, 4. Ausztrália 0

Különdíjak
A torna legjobb kapusa:
Stefano Tempesti (Olaszország)
A torna legjobb játékosa: Matteo Aicardi (Olaszország)

KORÁBBI EREDMÉNYEK
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG
1211
Olaszország–Ausztrália 7–6


1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA 10–8
Olaszország–Spanyolország 8–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik